5 ok, amiért veszettül várjuk már az őszt

Forrás: Thinkstock -
színek enteriőr Nyár évszak kert lakberendezés ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár imádjuk a nyarat, imádjuk a nyár színeit és lakberendezési fortélyait, mégis alig várjuk már, hogy elteljen ez a néhány hét, és végre beköszöntsön az aranyló színekben pompázó ősz. Hogy mi mindent imádunk ebben a kicsit szomorkás, kicsit szentimentális évszakban? Olvass lejjebb, és megtudod!

Éljenek a sötét színek

A nyár a légies, világos, fényes árnyalatokról szól, ezzel szemben az ősz a mélyebb, melegebb, nyugtatóbb hatású színek évszaka - erre a megnyugvásra és lecsillapodásra pedig már nagy szükségünk van. Alig várjuk, hogy otthonunkat narancs-, barna vagy vörös színekben pompázó kiegészítőkkel csinosítsuk ki.

Forrás: Thinkstock

Sok-sok réteg

Úgy, ahogy a hidegebb idő beköszöntével mi magunk is rétegesen kezdünk el öltözködni, komfortérzetünk maximalizálása érdekében otthonunkban is követjük ezt a jó szokást. Hogy mire is gondolunk? Végre eljön a pihe-puha paplanok, takarók és pokrócok ideje, amelyekkel nemcsak testünket melegíthetjük fel, de a különböző textúrák szépen elrendezett találkozása barátságos hangulattal tölti meg a lakásunkat is.

Hulló falevelek

Ahogy már fentebb is írtuk, egyrészt imádjuk az ősz színeit, így a sárga és vöröses árnyalatban pompázó hulló falevelek is kellemes, kicsit nosztalgiával töltik el szívünket. Másrészt van egy kevésbé romantikus oldala is annak, miért jár át bennünket egy kis megkönnyebbülés a sárguló falevelek láttán: bár odavagyunk a kertben nyiladozó virágainkért és egyéb növényeinkért, végre néhány hónapra letehetjük a kapát, és nem kell a kert ápolásával foglalkoznunk.

Forrás: Thinkstock

Kandallót begyújtani

Már ha olyan szerencsés vagy, hogy otthonodat egy kandalló is díszíti. Mivel mi sajnos a szerencsétlenebbek táborát erősítjük, meg kell elégednünk a meghitt kandallóval felszerelt enteriőrök nézegetésével az interneten.

A terasz új életre kell

Azt gondolnád, hogy szabadtéren, például a teraszon vagy a balkonon csak a forró hónapokban élvezetes az időtöltés? Akkor rosszul gondolod! Bár tény, hogy az őszi estéken az időjárás hűvösebb és csípősebb, ez azonban ne rettentsen el! Elő a pokrócokkal és egy bögre forró kakaóval, és irány a terasz!

Iskolára felkészülni: találd meg a tökéletes íróasztalthttp://www.life.hu/otthon/20150812-az-iroasztal-vasarlas-szempontjai.htmlNyakunkon az ősz, vele együtt pedig az iskolakezdés. A könyvek, füzetek, írószerek beszerezése mellett nem szabad elfeledkezni a megfelelő íróasztalról sem! Választáskor megannyi szempontot kell mérlegelni, alábbiakban összeszedtük a legfontosabbakat.OtthonThinkstockA luxusvilla már lejárt lemez, vegyél inkább egy saját kastélyt!http://www.life.hu/otthon/20150812-5-elado-kastely-amit-te-is-megvasarolhatsz.htmlGyerekként, a tündérmeséket olvasva talán te is ábrándoztál arról, milyen is lehetne egy varázslatos kastélyban élni. Nos, ami gyerekkorodban csak a képzeleted játéka volt, az most akár valóra is válhat - már ha jól meg van tömve a pénztárcád. Az alábbi több száz éves kastélyok csak arra várnak, hogy valaki ismét élettel töltse meg a falaikat.Otthon--Nyisd ki otthonodban a varázslatos Kelet világának kapuit!http://www.life.hu/otthon/20150810-tavol-keleti-lakberendezesi-stilusok-a-japan-es-a-kinai-enterior.htmlHa egy kis egzotikumot szeretnél becsempészni otthonod falai közé, érdemes kicsit a távol-keleti stílusok világában barangolnod. Mi most a kínai és japán ihletésű enteriőrökhöz szeretnénk meghozni a kedved: nyisd meg otthonodban a varázslatos Kelet világának kapuit a Life.hu segítségével. OtthonOrigoBérelj lakást Leonardo DiCapriotól - Sztárok, akik kiadják otthonaikathttp://www.life.hu/otthon/20150810-6-sztar-akik-alberletnek-adjak-ki-otthonukat.htmlMit szólnál hozzá, ha minden hónap 10-én Leonardo DiCaprio kopogtatna be albérleted ajtaján, hogy behajtsa az aktuális bérleti díjat? Ha esetleg az Egyesült Államokban tervezel lakást bérelni, akkor egyáltalán nem lehetetlen, hogy ez az álombéli szituáció megtörténjen. Összeszedtük azokat a hírességeket, akik otthonát akár te is kibérelheted. Apróhirdetés böngészésre fel!OtthonOrigoTe is rettegsz a nyaralás alatt? Így előzd meg, hogy otthonod betörők célpontjává váljon!http://www.life.hu/otthon/20150810-igy-keszitsd-fel-az-otthonodat-a-betores-ellen-a-nyaralas-idejere.htmlItt az augusztus, végre elérkezett a várva várt nyaralásod ideje. Annak érdekében, hogy valóban felhőtlenül teljen a vakációd, és ne azon kelljen aggódnod, vajon biztonságban van-e az otthonod, az alábbiakban összeszedtünk néhány jó tanácsot, amelyeket indulás előtt mindenképpen érdemes megfontolnod.OtthonThinkstockLakberendezési stílusok a világ körülhttp://www.life.hu/otthon/20150806-6-lakberendezesi-trend-ami-most-divatos-a-vilagban.htmlAhány ház, annyi szokás – igaz ez a lakberendezési stílusokra is! Gyere velünk egy kis kalandozásra, és tudd meg, milyen dizájntrendek uralkodnak jelenleg a világ különböző országaiban. Válogatásunkban neves nemzetközi lakberendezési szakértők osztják meg a hazájukra jellemző trendek legfőbb stílusjegyeit. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.