Távol a világ zajától - A világ 5 legeldugottabb luxusotthona

Nyugalom luxus magány otthon Sziget
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néha mindenkinek szüksége van egy kis pihenésre, egy kis magányra. Arra, hogy kilépjen a rohanó hétköznapok forgatagából és valahol, messze, távol a világ zajától megálljon, és csak önmagára, befelé koncentráljon. Nos, az alábbi eldugott luxusvityillókban garantáltan csend, béke és nyugalom honol. Ha legközelebbi vakációdat a semmi közepén szeretnéd eltölteni - és van mit a tejbe aprítanod - akkor mi ezeket a csöndes kis lakokat ajánlunk a figyelmedbe.

Csodálatos kilátás Izlandon

Forrás: elledecor.com

Ebbe az eldugott izlandi otthonba könnyedén beköltözhetsz pár napra, a ház ugyanis kibérelhető az Airbnb nevezetű közösségi hálózaton keresztül. Ez a háborítatlan kis kuckó egyébként nincs túl messze Izland egyik legnagyobb városától, Akureyritől, így ha unod már a magányt, könnyen belevetheted magad a nagyváros forgatagába. Továbbá - és ez sem elhanyagolható szempont - az idelátogató pihenni vágyók télen a sarki fényben, nyáron pedig az éjféli napban gyönyörködhetnek.

Az utazó kapszula

Forrás: elledecor.com

A szlovák Nice Architects építészcég által tervezett Ecocapsule, azaz Ökokapszula a döntést a lakója kezébe adja: ott és annyira lehetsz magányos, ahol és amennyire szeretnél. Ez a futurisztikus kapszulaotthon ugyanis mozgatható, így rajtad múlik, hol találod meg azt az eldugott kis helyet, ahova kapszuláddal letelepdve élvezheted az egyedüllét felemelő érzését.

Vízen lebegve

Forrás: elledecor.com

A 19. századi amerikai író, Henry David Thoreau egyik legnépszerűbb műve, a Walden inspirálta Elise Morin és Florent Albinet dizájnereket, hogy megtervezzék ezt a különleges, vízen úszó átlátszó házikót. A furcsa lakás egy francia tó vízén lebeg és egy kábellel van a szárazföldhöz biztosítva.

Élve eltemetve

Forrás: elledecor.com

Bár egyelőre csak koncepcióként létezik ez a Casa Brutale elnevezésű, az Égei-tengerhez megálmodott különös építmény, ha egyszer elkészül, véleményünk szerint ez lesz a legideálisabb hely a világtól elvonulni vágyó magányos farkasoknak. Az épület különlegessége főként abban rejlene, hogy egyetlen részlete sem nyúlna a föld szintje fölé, és hogy a rezidencia tetejére egy megerősített üvegből készült kristályos medencét képzeltek.

Egy szobányi sziget

Forrás: elledecor.com

Ennek az aprócska szigetnek találóan a "Just Room Enough Island" nevet adták, amit körülbelül úgy fordíthatunk le, hogy "Egy szobára elegendő sziget". Nos, a szigetecske neve elég beszédes, bár nem egy szobára, hanem pont egy házra elegendő hely van a szárazföldön. A sziget egyébként Kanadában található és az Ezer sziget tavának nevezett lélegzetelállító szigetegyüttes egyik tagja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.