Ezeket semmiképpen ne vidd magaddal költözéskor

Forrás: Thinkstock -
kacat otthon pakolás költözés tipp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megkötöttétek az adásvételit, kezedben a kulcs, kitűzve a költözködés napja. Mielőtt azonban elkezdenéd bezsákolni az egész eddigi életedet, érdemes jól átgondolnod és mérlegelned, mire lesz valóban szükséged új otthonodban.

Lehet, hogy régi lakásod minden egyes kacatja a szívedhez nőtt, mégis vannak olyan dolgok, amikről jobb, ha lemondasz, és nem cűgölöd őket magaddal. Az alábbiakban pontokba szedtük azokat a holmikat, amiktől bizony érdemes fájó búcsút venned.

Forrás: Thinkstock
  • Azokat a ruhákat, amiket nem hordtál már 3-5 éve, felesleges bezsákolnod, hiszen valószínűleg ezután sem fogod őket elővenni. Ajándékozd inkább el! Egy ilyen irányelv megkönnyíti, hogy átlépj bizonyos nosztalgikus ragaszkodásokat is.
  • Gyorsfagyasztott kaják: ne bajlódj velük! Totál felesleges a mélyhűtőd tartalmát magaddal hurcibálni, ha tudod, add oda inkább valamelyik szomszédodnak, ismerősödnek vagy esetleg rászorulóknak.
  • Használt szappanok, félig üres tusfürdős flakonok: kifolyik, ragad, csak a macera van velük! Ugyanaz a helyzet, mint az előbbiekben: inkább ajándékozd oda őket valakinek.
  • Cserepes növények: na jó itt már kicsit kényesebb a helyzet. "Házi kedvencétől" senki sem válik meg szívesen, viszont érdemes átgondolnod, hogy zöld barátod vajon épségben túl fogja-e élni a dobozolást, zötykölődést és az ezzel járó megpróbáltatásokat. Lehet, hogy jobb helye lesz egy kedves szomszédnál, aki majd ugyanolyan szeretettel fogja gondozni, ahogyan te tetted.
Őszi színpaletta - Árnyalatok, amelyek a te otthonodba is derűs hangulatot teremtenekhttp://www.life.hu/otthon/20150903-oszi-szinek-a-lakberendezesben.htmlValamilyen oknál fogva, a legtöbben az őszt a sötét, szomorkás színekkel azonosítják. Bár tény, hogy az őszi hónapokban korábban nyugszik le a nap, és hogy az arany-vörös-barna színekben pompázó falevelek is melankólikusabb, és talán kissé komorabb hangulatot árasztanak magukból, de ennek a szomorkás hangulatnak egyáltalán nem kell otthonodba is beszivárogni!Otthon--Egy falu, ahol a természet az úr - Hátborzongató képekhttp://www.life.hu/otthon/20150831-kaprazatos-kepek-egy-kinai-halaszfalurol-amit-teljesen-benott-a-novenyzet.htmlKína hátborzongató szépségű halászfalujában az anyatermészet átvette a hatalmat. Éld át a természet alkotta vadregényes romantikát az alábbi lélegzetelállító képeket nézegetve.OtthonOrigoValami régi, valami új - Bújtasd otthonodat vintage köntösbehttp://www.life.hu/otthon/20150901-a-vintage-lakberendezesi-stilus-enterior-jellemzoi.htmlVonzódsz a régiségekhez, és a véredben van a DIY-hajlam? Akkor lakberendezési kalandozásunk következő állomását imádni fogod! Mutatjuk, hogyan varázsolhatsz otthonodban vintage hangulatot!OtthonOrigoSztárok, akik imádják a különleges lakberendezési megoldásokathttp://www.life.hu/otthon/20150818-sztarok-akik-imadjak-a-kulonleges-lakberendezesi-megoldasokat-es-enterioroket.htmlFoglalkozása: világsztár. Hobbija: lakberendezés. Íme öt híresség, akik odavannak a különleges enteriőrökért, és akik imádják saját kezűleg csinosítgatni az otthonukat. OtthonOrigoTávol a világ zajától - A világ 5 legeldugottabb luxusotthonahttp://www.life.hu/otthon/20150817-a-vilag-5-legeldugottabb-luxusotthona.htmlNéha mindenkinek szüksége van egy kis pihenésre, egy kis magányra. Arra, hogy kilépjen a rohanó hétköznapok forgatagából és valahol, messze, távol a világ zajától megálljon, és csak önmagára, befelé koncentráljon. Nos, az alábbi eldugott luxusvityillókban garantáltan csend, béke és nyugalom honol. Ha legközelebbi vakációdat a semmi közepén szeretnéd eltölteni - és van mit a tejbe aprítanod - akkor mi ezeket a csöndes kis lakokat ajánlunk a figyelmedbe.OtthonOrigoBérelj lakást Leonardo DiCapriotól - Sztárok, akik kiadják otthonaikathttp://www.life.hu/otthon/20150810-6-sztar-akik-alberletnek-adjak-ki-otthonukat.htmlMit szólnál hozzá, ha minden hónap 10-én Leonardo DiCaprio kopogtatna be albérleted ajtaján, hogy behajtsa az aktuális bérleti díjat? Ha esetleg az Egyesült Államokban tervezel lakást bérelni, akkor egyáltalán nem lehetetlen, hogy ez az álombéli szituáció megtörténjen. Összeszedtük azokat a hírességeket, akik otthonát akár te is kibérelheted. Apróhirdetés böngészésre fel!OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.