A hónap színe: a nyárbúcsúztató tengerkék

Forrás: decoist.com -
enteriőr inspiráció otthon tenger a hónap színe szín lakberendezés Kék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a nyárnak búcsút intettünk, a nyár színeitől egyáltalán nem kell elköszönnünk, olyannyira nem, hogy szeptember hónap színének a lakberendezési szakértők a gyönyörű tengerkéket választották.

Hogy milyen is pontosan a tengerkék?

Ez az árnyalat mélyebb és sötétebb, mint az ég színe. A tenger színét egyébként az égbolt visszaverődő kék fénye és a nagy víztömeg együttesen adja ki. A víz jobban elnyeli a vörös sugarakat, így a visszavert fény színe kékeszöldes lesz.

Forrás: decoist.com

Hogy miért érdemes lakásodban használnod ezt a színt?

A kék szín számos pozitív fiziológiai hatással bír: megnyugtatja a szívdobogást, mérsékli a légzési ritmust, nyugtatólag hat, a békesség és a pihenés színeként jellemzik.

Belső térben a kéknek és árnyalatainak távolító, teret tágító tulajdonságai vannak, ideális lehet tehát aprócska, szűkös helyiségekbe.

Erre figyelj!

Ha úgy döntesz, hogy otthonodban sok kéket szeretnél elhelyezni, akkor ügyelj arra is, hogy némi narancssárgát és sárgát is csempéssz a térbe, különben túlságosan hűvös hatást fogsz elérni.

Megjött a kedved a kékesítéshez? Inspirálódj képeinkből!

/1509/A_h_n2015916114511

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.