fürdőszoba takarítás tisztítószer konyha ősz nagytakarítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs annál egyszerűbb és kényelmesebb, mint lelépni a családdal hosszú hétvégézni, és otthonodat egy takarítónőre bízni, hogy mire hazaérj, rend és tisztaság fogadjon. Idilli elképzelés, nem igaz? Ezt azonban csak kevesen engedhetik meg maguknak, így hát inkább adunk néhány hasznos tippet arra, hogyan is állj neki az őszi nagytakarításnak.

A nagytakarítást bizony meg kell szervezni, és érdemes végiggondolni, pontosan mit és milyen sorrendben szeretnél csinálni, így elkerülheted a felesleges pluszmunkát. Rossz döntés például, ha a padló felsuvickolása után kezdesz az ablakpucolásba. Haladj szobáról szobára!

Forrás: Thinkstock

Az alábbiakban végigvesszük azokat a tisztítószereket, amelyekre mindenképpen szükséged lesz ahhoz, hogy otthonodat ragyogóan tisztává varázsold.

Konyha

Ha ritkán jut eszedbe, hogy a konyhai kisgépeket is illik néha napján kitisztítani, akkor az őszi nagytakarítás kitűnő alkalom rá. A mikrosütők gyakran válnak a szétrobbanó virslik áldozatává, elő a zsíroldóval! Ugyanígy a sütőben és a tűzhelyen megszáradt zsíros szennyeződések eltüntetését sem szabad tovább halogatni. Ha végeztél a hűtőszekrény kitakarításával, ne feledkezz meg a tetejéről sem, ugyanígy a konyhaszekrény tetejéről sem. A pultot is jó alaposan csutakold le, a mosogatónál pedig használj vízkőoldót. A zsír, az olaj, az ételmaradékok vagy éppen a kávézacc okozta lerakódások könnyen eldugíthatják a lefolyót, érdemes hát segíteni rajta egy kis lefolyótisztítóval.

1. Asia Center 650 forint 2. Rossmann 999 forint 3. www.szepsegbolt.hu 725 forint 4. Asia Center 750 forint 5. Tesco 999 forint 6. www.zöldpolc.hu 999 forint

Fürdőszoba

Vízkő, vízkő, vízkő! A csempét, a fugát, a csapokat tisztítsd meg fürdőszobai tisztítószerrel, és ne felejts el a vízkő eltávolítása után mindent szárazra törölni, hogy az eredmény hosszan tartó legyen. A vécé tisztításához használhatsz tisztító gélt, vécékacsákat, agresszívebb tisztítószereket, habot is. Tegyél tisztítót a vécékagylóba, alaposan dörzsöld át a vécékefével, kívülről pedig univerzális vagy fürdőszobai tisztítószerrel töröld át. Ezután önthetsz kevés tisztítószert a lefolyó részébe, állítsd bele a kefét, és hagyd a takarítás idejére ott. Ezzel a kefét is tisztítod. Ha már úgyis a fürdőszobában mozgolódsz... Szedegesd össze az esetlegesen szétdobált szennyes ruhákat, és a mosógépbe velük!

Támogatott tartalom

1. Asia Center 790 forint 2. Rossmann 449 forint 3. www.szépségbolt.hu 1009 forint 4. Tesco 879 forint 5. Asia Center 1350 forint 6. Asia Center 2190 forint 7. Asia Center 1000 forint
Őszi dekorációk a bankkártyádhoz igazítva – Pénztárca kímélő és burzsuj ötletekhttp://www.life.hu/otthon/20151012-oszi-lakberendezes-a-bankkartyadhoz-igazitva-penztarca-kimelo-es-burzsuj-otletek.htmlNe hagyd, hogy a borongós, búskomor őszi idő a kedvedet szegje - tekints az őszre, mint a megnyugvás, feltöltődés időszakára, leld kedved a hónap káprázatos színeiben! Vedd körül magad otthonodban is lelket melengető árnyalatokkal, pihe-puha textúrákkal, és hangulatos kiegészítőkkel. Mutatjuk a Life.hu kedvenceit! Otthon--A hónap színe: az ég ragyogóan kék színehttp://www.life.hu/otthon/20151012-oktober-honap-szine-a-lakberendezesben-az-egszinkek.htmlHogy a hangulatod ne legyen olyan borús, mint az időjárás, csempészd be az ég kékjét az otthonodba, és meglátod, ez a kellemes, vidám árnyalat egyből jókedvre fog deríteni. OtthonOrigoKörnyezetbarát és impozáns - Bravúros építészeti megoldások zöldbenhttp://www.life.hu/otthon/20150930-kornyezettudatos-megoldasokra-es-epiteszeti-bravurok-szep-otthonok.htmlA zöld otthonok lényege, hogy tervezésük és megépítésük során kizárólag környezetbarát anyagokat használnak fel a készítők, a berendezése is ökobarát, sőt az üzemeltetése során sem árt a környezetnek. Egyre több tervező és építész gondolkodik környezetbarát módon, és tervez környezetbarát otthonokat, melyeknél arra is nagy figyelmet fordítanak, hogy az épületek szépek és harmonikusak legyenek, valamint a bennük lakók minden igényét kielégítsék. Otthon--Kísértetjárta a házad? Így szabadulj meg tőlehttp://www.life.hu/otthon/20151002-4-tipp-igy-add-el-a-kisertetjarta-hazad.htmlEgy olyan háznak, ahol gyilkosságok, esetleg más szörnyűségek történtek, nem túl jó a marketingje. Ha egy ingatlannak kitudódik a sötét múltja, a legtöbb vevő általában ódzkodik a beköltözéstől. Van azonban néhány trükk, amellyel egy kísértetjárta házat is vonzóvá lehet tenni - nem csak Halloween idejére. Cindi Hagley amerikai ingatlanügynök kifejezetten az ilyen elátkozott házakra specializálódott, lássuk hát, ő mit ajánl a tulajdonosoknak. OtthonThinkstockRugalmas, modern és elegáns - Ilyen a mobil télikerthttp://www.life.hu/otthon/20151005-a-mobil-telikert-tulajdonsagai-elonyei.htmlA klasszikus télikerteknek új kihívója jelent meg: a mobil télikertet kedvedre alakíthatod, nyithatod és zárhatod, miközben gyönyörű üvegfelületeken keresztül élvezheted kerted látványát. Növeli ingatlanod értékét és olyan plusz szobaként is használhatod, amelyikre leginkább szükséged van, legyen az akár nappali vagy étkező. Otthon--Varázsolj otthonodból vidéki kúriáthttp://www.life.hu/otthon/20150928-a-country-videki-lakberendezesi-stilus-jellemzoje.htmlElvágyódás, harmónia keresés, menekülés a zajos nagyvárosi életből - nagyjából ezek azok a érzések, amelyeket egy country, azaz vidéki stíusban berendezett otthon áraszt magából. Az utóbbi években különösen nagy népszerűségnek örvend ez az irányzat, ha te is egy "vidéki kúriát" szeretnél varázsolni otthonodból, kövesd tippjeinket! Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.