Vigyázz, veszélyes kórokozók lehetnek a fekhelyeden!

Forrás: Thinkstock -
ágy mosogató alvás matrac kórokozó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fekhelyünk szó szerint a kórokozók melegágya lehet – állítják a szakemberek.

Úgy tűnik, nem csak a mosogatószivacs hemzseg a kórokozóktól...A matracban olyan veszélyes baktériumok tenyészhetnek, mint például az emésztőrendszeri fertőzést okozó E. coli, vagy a „húsevő" MRSA rokona, a Staphylococcus aureus. Utóbbi bőrproblémákat idézhet elő. Az ugyancsak beazonosított gombák pedig asztmát és ekcémát válthatnak ki.

Forrás: Thinkstock

Az évek során összegyűlnek a baktériumok és a gombák. Nem látjuk őket ugyan, de ettől még éjszakánként egészségre káros spórákat is belélegezhetünk.

A szakértő hozzátette, hogy a Staphylococcus aureus egyes törzsei olyan bőrfertőzést okozhatnak, ami nem reagál az antibiotikumokra. „Az emberek általában azt tisztítják meg, amiről látják, hogy piszkos" – mondta Ackerley.

Becslések szerint egy tízéves matrac akár több mint négy kilogramm elhalt hámsejtet is tartalmazhat, ami nagyjából egy törpetacskó kutya súlya.

Ez a mennyiség tízmillió poratkának ad otthont – és ez már bőséges ok az allergiás reakciókra.

Emellett a deformálódott habszivacs és a kiálló rugók mozgásszerv-rendszeri bajt okozhatnak. A tanulmányhoz megvizsgált matracok egyébként nyolcévesek voltak.

Lagzi Lajcsi a rács mögött tölti a karácsonyt és a szilvesztert http://www.life.hu/news/20151022-lagzi-lajcsi-mulatos-zenesz-marad-elozetes-letartoztatasban-igy-a-karacsonyt-is-racs-mogott-tolti.htmlA rajongók és a család reménykedett, és volt is rá esély, hogy Galabos Lajost a 30 napos előzetes letartóztatása után hazaengedik, de a bíróság nem enged. News--Véget ér az Állítólag - Nem kap folytatást a népszerű műsor!http://www.life.hu/news/20151022-nem-kap-folytatast-a-discovery-nepszeru-sorozata-az-allitolag.htmlMég egy évad készül, aztán lehúzza a rolót a Discovery-féle Mythbusters - írta a Variety, a hírt a cég is megerősítette. News--Tényleg elég a napi 6 óra alvás? Úgy tűnik, igen!http://www.life.hu/news/20151022-nincs-szuksegunk-8-ora-alvasra-6-is-eleg.htmlKorábban még úgy tudtuk, hogy 8, de legalább 7 óra kell ahhoz, hogy kellően kipihentek legyünk. Ám a legújabb kutatások ezúttal más számmal rukkoltak elő.News--Játékbabának nézték a gyereket, rázárták a bölcsődéthttp://www.life.hu/news/20151022-jatekbabanak-neztek-a-gyereket-razartak-az-ovodat.htmlHétfő este 15 perccel a bölcsőde bezárása előtt ért oda lányáért Cornelius Jones. Mire megérkezett, teljesen sötét volt az épületben. NewsThinkstockMegvertek egy idős férfit a 3-as metrónhttp://www.life.hu/news/20151021-megvertek-egy-idos-ferfit-a-3-as-metron-a-klinikak-allomasnal.htmlA Deák téren szállították le azt a férfit, akit egy másik utas támadott meg. A hírek szerint a BKK munkatársa hiába kért segítséget, a biztonságiak nem jöttek azonnal. News--Azonosították a kislányt, akinek csontjaira azt hitték, Madeleine McCannéhttp://www.life.hu/news/20151022-azonositottak-a-kislanyt-akinek-csontjait-egy-borondben-talaltak-meg.htmlJúliusban bukkantak a rendőrök egy ausztráliai bozótban arra az utazótáskára, amelyben babatakarót és egy kislány csontjait találták. Sokáig azt hitték, Madeleine McCann maradványaira bukkantak. Mostanra azonosították csak Khandalyce Kiara Pearce testét. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.