Otthoni iroda – Ezekre van szükséged, ha otthon is kényelmesen szeretnél dolgozni

2015.10.27. 20:01

Az ágyból kikelve csupán néhány lépés eljutnod az irodába? Mamuszban dolgozhatsz, és akkor iszod a kedvenc kávédat, amikor csak szeretnéd? Akkor igazi mázlista vagy! Dobd fel otthoni irodádat a Life.hu szuper tippjeivel, és még jobban megy majd a home office munka!

Egy otthoni iroda berendezése nem egyszerű feladat. Nem elég, hogy dizájnos legyen, kényelmesnek is kell lennie, hogy jól érezd magad benne.

Forrás: Thinkstock

Sose legyen túl sötét!

Bár a fekete és szürke bútorok most nagyon menők, az irodádat muszáj egy kicsit világosítani, ugyanis ha túl sötét van, hajlamosabb vagy elfáradni, esetleg még nyomottnak is érezheted magad. Egy jól kiválasztott lámpa igazi főnyeremény lehet! Igyekezz olyan asztali lámpát és fali lámpákat keresni, amelyeknek a fénye hasonlít a természetes napsütésre. 

Tuti tipp
Ne csak egy-két lámpát, hanem legalább három-négy különbözőt vásárolj az otthoni irodádba! Ezek mind külön-külön felkapcsolhatóak legyenek, hogy variálhasd a fényerősséget.

Otthonosítsd az irodát!

Ha már olyan remek helyzetben vagy, hogy otthon dolgozhatsz, használd ki! Otthonosítsd az irodát egy-két (de nem több!) virággal, növénnyel. Egy, a falon jól elhelyezett, ízléses kép, szép kerettel is sokat dob az összhatáson, de azzal vigyázz, hogy ne valami borzalmas, giccses tájkép legyen, mint amilyet néhány filmben látni. Inkább a saját ízlésednek megfelelőt válassz.

Forrás: Thinkstock

Ezek a legfontosabb kellékeid

  • Válassz egy tökéletes íróasztalt! Legyen kényelmes, de trendi is. Ehhez válogasd a többi bútort, hiszen az íróasztal játssza a központi szerepet az irodádban. Figyelem, a fiókok fontosak, hiszen ezekbe tudod elpakolni az irataidat, apró kellékeidet, és így nem lesz minden állandóan szem előtt.
  • Ha olyan szerencsés vagy, hogy még ablak is van a dolgozószobádban, vedd figyelembe, hogy ha olyan szögben esik be a fény, zavaróan tükröződhet a számítógéped monitora. Próbálkozz, hogy a lehető legjobban tudd elhelyezni az asztalodat és gépedet az ablakhoz képest.
  • Elengedhetetlen egy kényelmes szék! A napod nagy részét ebben a székben töltöd, ezért jól gondold meg, milyet választasz. Ne sajnáld rá a pénzt, a hátad fogja megköszönni.
  • Üzletfelek, tárgyalópartnerek érkeznek? Ültesd őket kényelmes fotelekbe! Szerezz be két szuper fotelt (lehetőleg bőrből, műbőrből). Remekül mutatnak majd az irodában, és a vendégek is jól érzik majd benne magukat. 
Forrás: Thinkstock


Ne ess át a ló túloldalára!

Az otthoni iroda nem egyenlő egy második nappalival vagy konyhával! Figyelj arra, hogy ne vidd túlzásba az otthonosítást. Ne pakold tele apró szobrocskákkal vagy indokolatlanul sok fényképpel a dolgozóhelyiségedet. Ne vidd be az összes sminkcuccodat, és lehetőleg az ebédedet se. Ez a szoba kizárólag a munkáé! Ha pihenni szeretnél, sétálj át a lakás másik pontjára, hidd el, nincs messze. Ha ügyfeled jön, éreztesd vele, attól, hogy ez otthoni iroda, ugyanolyan komoly, mintha egy multicég központi épületében lenne!

Támogatott tartalom

lakberendezésotthonirodahelyiségpriceless otthonotthoni irodaötletek