Határ a csillagos ég - Íme, New York egyik leggrandiózusabb felhőkarcolója

luxus New York épület felhőkarcoló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A New York-i ingatlanpiac újra szárnyal, nincs is erre jobb bizonyíték mint a Nagy Alma ikonikus One57 elnevezésű építménye. A 73 emelet magas, Manhattan közepén elhelyezkedő felhőkarcoló 2015-ben elnyerte a New York City legdrágább épülete címet. A One57 négyzetlábankénti átlagára 6010 dollár, azaz négyzetméterenként csaknem 19 millió Ft.

A több mint 300 méter magas épület egyik penthouse-lakása 100,5 millió dolláros áron (több mint 29 milliárd forint) kelt el idén, amellyel rekordot döntött, hisz ez a valaha volt legmagasabb összeg, amit egy New York-i lakásért adtak, és az első, amelynek vételára meghaladta a 100 millió dollárt.

Forrás: Evan Joseph/Extell Development

A lakók ezért az árért igénybe vehetik a Park Hyatt hotel szolgáltatásait, amely az épület első 39 emeletét foglalja el. De ha nem szeretnének a hotel vendégeivel elvegyülni, a One57-lakások tulajdonosai az ő kizárólagos használatukra fenntartott, közel 2000 m2 alapterületű, úszómedencét, konditermet, könyvtárat és színházat is magában foglaló földszinti szolgáltatókomplexumot is használhatják.

Forrás: One 57
Forrás: Extell Development Co.

A One57-et egyébként Christian de Portzamparc sztárépítész tervezte, akit saját bevallása szerint az épület formájának kialakításában a zuhatagos vízesések inspiráltak. A lakások tulajdonosairól nem sokat tudni, annyi biztos, hogy a két milliárdos, Lawrence S. Stroll és Silas K. F. Chou is magáének tudhat egy-egy hatalmas lakosztályt.

Forrás: One 57
Forrás: One 57
Forrás: One 57
Forrás: One 57

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.