Vigyázz! Ne legyen a lakásod az advent áldozata

Forrás: thinkstock -
advent lakástűz gyertya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az adventi, karácsonyi időszakban megkétszereződik a lakástüzek száma - hívta fel a figyelmet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

Mukics Dániel advent első vasárnapján az MTI-nek elmondta: évente mintegy hatezer, lakástűz történik Magyarországon, naponta több mint tizenöt. Az adventi és a karácsonyi időszakban ez a szám a duplájára emelkedik. Ennek oka általában a figyelmetlenség, de a dekorációk is veszélyt rejtenek, és a főzéskor is érdemes gondosabban eljárni - jegyezte meg.

Forrás: thinkstock


A helyettes szóvivő kiemelte, hogy egy adventi koszorú egyetlen magára hagyott gyertyája is képes kiterjedt lakástüzet okozni, a fűtött szobában ugyanis a koszorú hamar kiszárad és könnyen meggyullad az égő gyertya hőjétől. Évente mintegy harminc esetben riasztják a tűzoltókat adventi koszorú okozta tűzesethez - tette hozzá. Ezért olyan koszorút érdemes választani, amelyen a gyertyák nem éghető anyagból készült alátéten vannak, így a gyertya lángja nem tud átterjedni a koszorúra, onnan pedig a környező tárgyakra - jegyezte meg.

Íme, 2015 legszebb épületeihttp://www.life.hu/otthon/20151127-world-architecture-festival-2015-epiteszeti-vilagfesztival-legjobbjai.htmlNemrég tartották meg Szingapúrban a World Architecture Festivalt, azaz az Építészeti Világfesztivál, ahol a közel 200 kiváló építészeti tervből válogatott a zsűri. OtthonOrigoAz idei karácsony leggyönyörűbb díszei - Dekorációs körképhttp://www.life.hu/otthon/20151126-karacsonyi-dekoracios-korkep-kika-ikea-h-m-tchibo.htmlÜnnepi díszítésre fel! Az igazi profik valószínűleg már szeptember vége felé feltérképezték a legnagyobb lakberendezési boltok idei kínálatát, de biztosan akadnak olyanok is, akik az utolsó pillanatra hagyják az idei ünnepi dekorációk beszerzését. A következő válogatásunkkal nekik szeretnénk kicsit segíteni, lássuk hát, hogyan öltöztetheted idén ünnepi díszbe otthonodat! OtthonOrigoÍgy múlik el egy olimpia dicsősége - Romokban az egykori sportkomplexumhttp://www.life.hu/otthon/20151124-2014-es-gorog-olimpiai-helyszine-romokban-hever.htmlTizenegy évvel ezelőtt olyan kiváló magyar sportolók küzdöttek itt és állhattak fel a dobogóra, mint Janics Natasa, Gyurta Dániel vagy Vajda Attila. Ma már azonban nemhogy sportolókat nem látni errefelé, de még az egykori stadionoknak, lelátóknak és magának az olimpiai falunak is csak a maradványai árválkodnak a görögországi kopár vidéken. OtthonAFPHavonta 168 ezer forint, és úgy élhetsz, mint Harry Potter a gardróbszobábanhttp://www.life.hu/otthon/20151124-egy-manchesteri-lakas-hirdeteseben-havi-168-ezer-forintert-adjak-ki-a-lepcso-alatti-agyat.htmlAz egész internet annak a két manchesteri nőnek a hirdetéséről beszél, akik havi 380 angol fontot, vagyis körülbelül 168 ezer forintnak megfelelő összeget kérnek el egy lépcső alatti ágyról. OtthonOrigoNem is hinnéd, milyen piszkos az evőeszközöd!http://www.life.hu/otthon/20151121-korokozok-tenyeszhetnek-az-evoeszkozokon.htmlAz evőeszközöket érdemes lemosni, valahányszor különböző élelmiszerekkel használjuk őket, és ez fokozottan érvényes a késekre – állítják a szakemberek. Otthon--A tökéletes karácsony alapkellékeihttp://www.life.hu/otthon/20151123-ezekre-a-dekoraciokra-van-szukseg-karacsonykor.htmlLassan, de biztosan mindenki szívébe beszivárog a karácsonyi hangulat, ideje hát, hogy átgondold, az idei évben milyen típusú dekorációval öltözteted majd ünnepi díszbe otthonod. Az alábbiakban ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, összegyűjtöttük azokat az alapdekorokat, amikre egy valamirevaló karácsonyi díszítéshez szükséged lehet. OtthonThinkstock



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.