Íme, a világ legdrágább otthona

2015.12.23. 18:38

A gyönyörű párizsi kúria kilenc számjegyű összegért kelt el - természetesen euróban számolva. Ezzel pedig megkaparintotta a valaha volt legdrágább otthon (magáningatlan) címét.

A XIV. Lajos kastélya névre keresztelt kúria 2011-ben a Párizstól nyugatra fekvő Louvenciennes-ben, egy 23 hektáros telken épült. A neve arra a XIV. Lajosra, azaz a Napkirályra utal, aki a 17. században a versailles-i kastélyt építtette.  

Chateau Louis XIVForrás: Northfoto
A parkForrás: Wikipedia/Patrice Diaz

Az épület lakóterülete 5000 m2 az enteriőrök pedig a versailles-i kastély pompájának modern változatai. A high tech kúriában egyebek mellett egy óriási akvárium, egy moziterem, egy squashpálya, egy borospince, egy nightclub és két bálterem is található. A 17. századi életérzést pedig a csillárok, a kézzel festett freskók, az aranyfüsttel borított stukkók és a márványberakások árasztják magukból.

Csodálatos terekForrás: Northfoto
Trendi nightclubForrás: Northfoto

Az ingatlant egy közel-keleti férfi vette meg 275 millió euróért azaz nagyjából 87 milliárd forintért. Az adásvételt a Daniel Féau luxusingatlanokkal foglalkozó francia cég, a Christie's aukciós cégcsoport tagja bonyolította le.

Akvárium alatti lounge és pazar medenceForrás: Northfoto

Érdekesség, hogy Kim Kardashian és Kanye West anno ebben a kastélyban akart összeházasodni, azonban a Kardashian lány nem tudta rávenni rapper kedvesét arra, hogy kifizesse a borsos bérleti díjat.

XIV. Lajos francia királyFranciaországPárizskastélyotthonluxusdrágakúria