Íme, a világ legdrágább otthona

Forrás: Northfoto -
kúria luxus XIV. Lajos francia király Párizs otthon Franciaország drága kastély
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyönyörű párizsi kúria kilenc számjegyű összegért kelt el - természetesen euróban számolva. Ezzel pedig megkaparintotta a valaha volt legdrágább otthon (magáningatlan) címét.

A XIV. Lajos kastélya névre keresztelt kúria 2011-ben a Párizstól nyugatra fekvő Louvenciennes-ben, egy 23 hektáros telken épült. A neve arra a XIV. Lajosra, azaz a Napkirályra utal, aki a 17. században a versailles-i kastélyt építtette.

Chateau Louis XIV Forrás: Northfoto
A park Forrás: Wikipedia/Patrice Diaz

Az épület lakóterülete 5000 m2 az enteriőrök pedig a versailles-i kastély pompájának modern változatai. A high tech kúriában egyebek mellett egy óriási akvárium, egy moziterem, egy squashpálya, egy borospince, egy nightclub és két bálterem is található. A 17. századi életérzést pedig a csillárok, a kézzel festett freskók, az aranyfüsttel borított stukkók és a márványberakások árasztják magukból.

Csodálatos terek Forrás: Northfoto
Trendi nightclub Forrás: Northfoto

Az ingatlant egy közel-keleti férfi vette meg 275 millió euróért azaz nagyjából 87 milliárd forintért. Az adásvételt a Daniel Féau luxusingatlanokkal foglalkozó francia cég, a Christie's aukciós cégcsoport tagja bonyolította le.

Akvárium alatti lounge és pazar medence Forrás: Northfoto

Érdekesség, hogy Kim Kardashian és Kanye West anno ebben a kastélyban akart összeházasodni, azonban a Kardashian lány nem tudta rávenni rapper kedvesét arra, hogy kifizesse a borsos bérleti díjat.

Cukiság a köbön - Minyonos ékszertartóhttp://www.life.hu/otthon/20151211-csorba-anita-tertervezo-minyonos-ekszertartot-keszit.htmlImádod az übercuki minyon figurákat? Csorba Anita megmutatja, hogyan csinálj belőlük ékszertartót! Otthon--Szuper karácsonyi dekoráció pillanatok alatthttp://www.life.hu/otthon/20151209-dekorald-ki-otthonod-gyorsan-egyszeruen-karacsonyra.htmlElkezdődött a visszaszámlálás, már csak egy hét és itt a karácsony! Ha mindezidáig halogattad otthonod kidekorálását, akkor sincs még minden veszve. Van néhány pofonegyszerű és gyors dekorötletünk! OtthonThinkstockInspirálódj a sztároktól - Így karácsonyoztak 2014-ben a hírességekhttp://www.life.hu/otthon/20151209-sztarok-karacsonyfaja-2014-ben.htmlEgy hét, és itt a karácsony – tudod már, hogy idén milyen színekben fog pompázni a fád? Nézd meg, milyen fenyővel ünnepeltek tavaly a legnagyobb sztárok, és inspirálódj!Otthon--Futurisztikus rémálom - A pekingi olimpiai romjaihttp://www.life.hu/otthon/20151209-2008as-pekingi-olimpiai-helyszin-pusztulasa.html"Egy világ, egy álom" – ez volt a 2008-as pekingi olimpia hivatalos mottója. A hét évvel ezelőtti nyári játékok futurisztikus építményeinek akkor az egész világ a csodájára járt - az álom azonban mára rémálommá változott. OtthonDíszek, fények, cukiságok - Így öltöztesd karácsonyi díszbe otthonodhttp://www.life.hu/otthon/20151207-diszek-fenyek-cukisagok-az-idei-karacsonyi-trendek.htmlAz idei évben is egy halom ragyogó karácsonyi dekoráció és elbűvölő kiegészítő lepte el a lakberendezési áruházak polcait. A csodásabbnál csodásabb díszek között könnyen elveszhet az ember, hogy egy kicsit segítsünk a döntésben, összeszedtük a mi kedvenceinket. Otthon--Ahogy megjósoltuk: 2016 színe a rózsakvarc és a derűs kékhttp://www.life.hu/otthon/20151204-a-pantone-intezet-2016-ev-szinenek-a-rozsakvarc-es-a-derus-kek-szineket-valasztotta.htmlElőző cikkünkben nagyon ráéreztünk a jövő évi trendekre, előrejelzésünkben ugyanis megírtuk, hogy a rózsakvarc és a derűs kék is nagy eséllyel indulnak a 2016 év színe versenyben. A Pantone intézet pedig – láss csodát – e két színt választotta a jövő év színének.OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.