A világ 5 legdrágább luxusotthona

kúria luxus ingatlan otthon drága villa lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ leggazdagabb emberei olyan luxusotthonokban tengetik életüket, amilyeneket mi, földi halandók maximum csak filmekben láthatunk. Ezekből a legdrágább vityillókból készítettünk most egy válogatást, lássuk hát, melyek a földkerekség legdrágább lakóingatlanjai.

A milliárd dolláros otthon

De szokatlan kinézete miatt nevezhetnék a 21. század kacsalábon forgó palotájának is. Az ingatlan különleges alakja egyébként az elcsúsztatott szinteknek köszönhető. Az épület Indiában, Mumbaiban található, és Antilla névre hallgat, építtetője pedig a világ egyik leggazdagabb embere, Mukesh Ambani. A 27 emeletes ingatlanban egy 6 emeletes parkolóház és három helikopterleszálló is helyet kapott, a grandiózus családi ház értéke pedig 1 milliárd dollár.

Forrás: Northfoto

A hófehér luxuskúria

Az Updown Court villa az Egyesült Királyság egyik legdrágább épülete, az értéke 150 millió dollár körül mozog. A 103 szobás, 215 ezer négyzetméteren elterülő vityilló már-már vetekszik a Buckingham-palota adottságaival. A gyönyörű kúria számos extrával rendelkezik, úgy mint egy 50 férőhelyes moziterem, egy 8 limuzinnal megtöltött luxusgarázs, de még egy 20 férőhelyes istálló is tartozik hozzá.

Forrás: Wikipédia

Az amerikai Versailles

A francia versailles-i kastély inspirálta azt a Floridában épült villát, amely az Egyesült Államok egyik legnagyobb alapterületű és legdrágább otthona lett. Csak a szemléltetés végett: az épület kétszer akkora, mint a Fehér Ház. A Le Palais Royal névre keresztelt vityilló összesen 30 háló- és 23 fürdőszobával büszkélkedhet, értéke pedig 139 millió dollár.

A Le Palais Royal még 2009-ben, építésekor Forrás: Wikipédia

A Beverly Hills-i palota

A Fleur de Lys villa a 17. században épült francia Dózse palota (Ducal) mintájára épült, viszont ennek az utánzatnak "csupán" 125 millió dollár az ára. A háznak összesen 50 szobája és 9 garázsa van, ami természetesen roskadozik a vagyonokat érő járgányoktól. Ezenkívül található benne könyvtár is, de egy 1500 méteres futópálya és egy hatalmas edzőterem is tartozik hozzá.

Képeket itt nézhetsz róla.

A Keresztapa-villa

A Hearst Mansion nevezetű Beverly Hills-i kúria egyik érdekessége, hogy szerepelt a Keresztapa c. filmben, mégpedig abban a jelenetben, amikor a levágott lófejet megtalálják az ágyban. De más különlegesség is öregbíti a 165 millió dolláros villa hírnevét: a meggyilkolt John F. Kennedy anno itt töltötte a mézesheteket, plusz az ingatlan szomszédságában olyan hírességek laktak egykor, mint Tom Cruise és Katie Holmes, illetve Victoria és David Beckham.

Forrás: Northfoto

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.