elhagyatott elhagyott helyek Aquapark Vidámpark félelmetes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem szerepel a vietnami látványosságok listáján; hiába keresed, a térképen sem fogod megtalálni; de még akkor sem kerülsz közelebb célodhoz, ha egy helyitől kérsz segítséget - az egykori vietnámi vízi vidámpark mára szellemvárossá változott.

Annak, aki mégis fel szeretné keresni a vietnámi Hue város határain kívül található vízi vidámpark romjait, mindenképpen szüksége lesz egy pár túrabakancsra, iránytűre és jó adag bátorságra. Az aquapark maradványait ugyanis sűrű növényzet rejti el a kíváncsi szemek elől, és a legtöbb helyi sincs tisztában a pontos hollétéről.

Fotó: Ryan McGrath/www.ryanmcg.co.uk

Egy omladozó kúria, ahol megállt az idő

A polcokon könyvek garmadája sorakozik, a franciaágy még most is meg van vetve, a konyhában pedig egy ódon teáskanna várja, hogy a házigazda újra dobjon néhány fát a sparheltre. Ebben a kísérteties házban több évtizede egyik pillanatról a másikra állt meg az idő, és tűntek el az egykori lakók. A hátborzongató képeket itt nézheted meg.

A Hue városától mintegy 10 km-re található parkot nem is olyan rég, a kétezres évek legelején kezdték építeni, 2006-ban, félkész állapotban részben meg is nyitották, majd 2011-ben bezárták a kapuit. A park nem termelt elég bevételt, a tulajdonosok nem tudták miből fenntartani. Az egyik befektető 2014-ben megpróbálta újraéleszteni a projektet, ám végül ő is pénzügyi nehézségekbe ütközött.

Fotó: Ryan McGrath/www.ryanmcg.co.uk

Bár mindössze 5 év telt el a bezárása óta, a Ho Thuy Tien nevezetű egykori aquapark mai állapotában tökéletes helyszínűl szolgálhatna egy horrorfilm forgatáshoz: rozsdás, rozoga csúszdák; növényekkel benőtt, omladozó épületek, és éhes krokodilok várják az elszánt idelátogatókat.

A gigantikus, moha borította sárkány, a hínáros vízzel teli medencék már csak az itt élő állatoknak nyújtanak szórakozást.

/1601/Egy_k201611212312

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.