Lenyűgöző szállások, különleges otthonok, 2. rész

Airbnb bérlés otthon szállás nyaralás lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lassan, de biztosan közeledünk a nyár felé, ideje hát végig gondolnod, hol és milyen környezetben szeretnéd majd a vakációdat eltölteni. Ha valami igazán őrültre és különlegesre vágysz, akkor ezt a listát most neked állítottuk össze.

A varázslatos iskolabusz

Egy elhagyott iskolabusz a puszta kellős közepén - első blikkre talán kicsit horrorfilmbe illő a környezet, de a képeket elnézve igazán hangulatos kis szállásnak tűnik. Ez az egyedileg átalakított iskolabusz egy kaliforniai farmon álldogál, a farmhoz pedig természetesen egy ház is tartozik, ahol - a hirdetés szerint - a buszban megszállók nyugodtan elvégezhetik kisebb-nagyobb dolgaikat. Egy itt töltött éjszakáért mindössze 13 194 Ft-ot kell fizetni.

Forrás: airbnb.hu/Angel
Forrás: airbnb.hu/Angel

Lenyűgöző szállások, különleges otthonok

Az eredetileg AirBed & Breakfast nevezetű közösségi hálózat azzal a céllal jött létre, hogy a drága hotelekkel és egyéb szálláshelyekkel szemben alternatívát kínáljon az utazni vágyóknak. Az AirBnB szállásoknak nem az olcsóság az egyetlen előnyük: ha kitartóan kutat az ember, a családi házak és apartmanok között bizony valódi kincsekre lehet bukkani!
Egy korábbi cikkünkben összeválogattuk a leghangulatosabbakat és a legkülönlegesebbeket - szigorúan szubjektív lista következik.

Mindenek felett

Egy házikó a fa tetején - van ennél romantikusabb? Csupán pár percre Atlantától, nyugodt, csendes környezetben, egy fára építve várja ez a vadregényes, háromszobás házikó a lakóit. Ha a nyarat az Egyesült Államokban szeretnéd tölteni, legalább egy éjszakát érdemes itt eltöltened, mindössze 102 621 Ft-ért.

Forrás: airbnb.hu/Katie And Peter
Forrás: airbnb.hu/Katie And Peter

Kapszulába be!

Különleges lehetőség: szállj meg a legendás tokiói kapszulatoronyban! A Nakagin kapszulatornyot a japán metabolista mozgalom egyik vezéralakja, Kiso Kurokava tervezte 1972-ben. Ha itt szeretnél megszállni, éjszakánként 51 604 Ft-tal kell számolnod.

Forrás: airbnb.hu/Masato
Forrás: airbnb.hu/Masato
Forrás: airbnb.hu/Masato

Van Gogh után szabadon

Tölts el néhány napot Van Gogh egyik leghíresebb festményébe zárva! Az ötlet a Chicagói Művészeti Intézettől jött, ők alakították ki ezt a szobát a híres holland festő, Vincent Van Gogh arles-i hálószobájának mintájára. Egy éjszaka nagyjából 2800 forintba kerül, és a hirdetést pedig úgy tették fel, mintha maga Van Gogh keresne bérlőket, hogy a pénzből festéket vásárolhasson.

Forrás: airbnb.hu/Vincent
Egy mesebeli tündérkastély káprázatos pusztulásahttp://www.life.hu/otthon/20160302-miranda-kastely-elhagyott-neogotikus-kastely-belgiumban.htmlEgy igazi romantikus tündérkastély - lehetne. A több évtizede elhagyottan álló Miranda-kastély jelenlegi állapotában viszont sokkal inkább egy neogótikus kísértettanyára emlékeztet. Otthon--Álomotthonok - Luxusvilla lebeg Budapest feletthttp://www.life.hu/otthon/20160301-alomotthonok-sorozat-v-haz-casa-v-a-rokahegyen.htmlEgy valódi többgenerációs álomotthon épült fel Rókahegy egyik legmagasabban fekvő telkén. Ha pontosan akarunk fogalmazni, a V-ház névre keresztelt ingatlan tulajdonképpen két álomotthon, ugyanis a különleges építészeti kialakításának köszönhetően egy épületben két külön lakás kapott helyett. OtthonOrigoÖt rendkívüli épület, amelyek ma már valószínűleg nem épülhetnének meghttp://www.life.hu/otthon/20160301--ot-rendkivuli-kinai-epulet-amely-ma-mar-valoszinuleg-nem-epulhetne-meg.htmlKína gigantikus metropoliszaiban nincs hiány furcsábbnál furcsább épületekből. Pontosabban fogalmazva, eddig nem volt hiány. Mostantól azonban minden megváltozik. A kínai kormány múlt heti döntésével betiltotta a túlméretezett, bizarr formájú és idegen kulturális hatást keltő épületek építését. Otthon--A legstílusosabb filmes hotelekhttp://www.life.hu/otthon/20160229-luuxushotelek-amelyek-szerepeltek-hollywoodi-filmekben.htmlAz Oscar okozta izgalmak után időzzünk még el egy kicsit a filmek világánál - az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a legimpozánsabb luxushoteleket, amelyek akár mellék-, akár főszereplőként, de visszaköszöntek már népszerű hollywoodi alkotásokban. OtthonOrigoÜltetni bármibe lehet!http://www.life.hu/otthon/20160222-balkongaz-blog-ultetni-barmibe-lehet.htmlA leglehetetlenebb tárgyak, megunt eszközök segítségével olcsón nagyon jól fel lehet dobni egy párkányt, konyhapultot otthon. Kövesd a BalkonGaz blog tippjeit! Otthon--Sivár utópia - Párizs elfeledett modernista lakótelepeihttp://www.life.hu/otthon/20160219-parizs-elfeledett-modernista-lakotelepei-laurent-kronental-souvenir-d-un-futur.htmlMonoton, sivár és kissé nyomasztó - az egykor futurisztikusnak számító párizsi betondzsungel mára a város egy elfeledett, avítt negyedévé vált. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.