inspiráció otthon március arany sárga (szín) a hónap színe lakberendezés okker arany
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A különleges és fenséges okker arany használatával úgy érzed majd, mintha csak a március ébredező napsugarait csalogatnád be lakásodba. A tavasz első hónapján aranyozd be te is otthonod!

Az arany a Nap és a pénz színe, amely összefüggésben áll a hatalommal és a gazdagsággal. Ugyanakkor erről a közkedvelt fémes árnyalatról azt is tartják, hogy erősíti az inspirációt, segít a félelem, a bizonytalanság és a pénzzel, anyagiakkal kapcsolatos boldogtalanság ellen. Az arany színt elsősorban a barokk és keleti stílushoz társítják, de hidd el, jóval több lehetőség rejlik benne. Az okker árnyalattal megfűszerezett arany szín tökéletesen beilleszthető a modern dizájntrendekben is.

Forrás: Dulux

Az arany nagy visszatérőnek számít: a grafikai dizájnban és az építészetben, a divatban, a szépségiparban és a lakberendezésben is évről-évre újra felbukkan.

Az okker természetes földpigment, egy olyan, minden kontinensen ismert, és ősidők óta használt földfesték, amelynek színváltozatai a világossárgától, a narancson át a barnáig terjednek.

Az arany árnyalatú okker egyrészt különlegességének és élénk megjelenésének köszönhetően minden tekintetet magára vonz, másrészt más árnyalatokkal is nagyon jól tud harmonizálni.

Remekül kombinálható például a különböző pasztell árnyalatokkal, de a föld színeivel is tökéletesen passzol.

Forrás: Dulux

Az okker arany a falon, és bútorokon is egyaránt jól tud mutatni, kísérletezz vele bátran otthonodban - ehhez egy kis segítséget is adunk! Nézd végig képeinket és inspirálódj!

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock
Forrás: Dulux
Forrás: Thinkstock
Forrás: Dulux

Kórház az enyészet szélén - Horrorfilmbe illő fotókhttp://www.life.hu/otthon/20160307-elhagyott-hatborzongato-korhaz-japanban-a-tochigi-prefekturaban.htmlShane Thoms fotósorozata láttán a hideg futkos az ember hátán. A tokiói fotós egy elhagyott japán orvosi rendelőt derített fel fényképezőgépe segítségével. Az eredmény egyszerre lett hátborzongató és bámulatos.Otthon--Stílusok találkozása a lakberendezésbenhttp://www.life.hu/otthon/20160307-stilusok-talalkozasa-otvozese-a-lakberendezesben.htmlValami régi, valami új, valami rikító, valami letisztult - légy bátor, engedd, hogy különböző stílusok találkozzanak otthonod falai között. OtthonLenyűgöző szállások, különleges otthonok, 2. részhttp://www.life.hu/otthon/20160304-lenyugozo-szallasok-kulonleges-otthonok-masodik-resz.htmlLassan, de biztosan közeledünk a nyár felé, ideje hát végig gondolnod, hol és milyen környezetben szeretnéd majd a vakációdat eltölteni. Ha valami igazán őrültre és különlegesre vágysz, akkor ezt a listát most neked állítottuk össze. Otthon--Egy mesebeli tündérkastély káprázatos pusztulásahttp://www.life.hu/otthon/20160302-miranda-kastely-elhagyott-neogotikus-kastely-belgiumban.htmlEgy igazi romantikus tündérkastély - lehetne. A több évtizede elhagyottan álló Miranda-kastély jelenlegi állapotában viszont sokkal inkább egy neogótikus kísértettanyára emlékeztet. Otthon--Álomotthonok - Luxusvilla lebeg Budapest feletthttp://www.life.hu/otthon/20160301-alomotthonok-sorozat-v-haz-casa-v-a-rokahegyen.htmlEgy valódi többgenerációs álomotthon épült fel Rókahegy egyik legmagasabban fekvő telkén. Ha pontosan akarunk fogalmazni, a V-ház névre keresztelt ingatlan tulajdonképpen két álomotthon, ugyanis a különleges építészeti kialakításának köszönhetően egy épületben két külön lakás kapott helyett. OtthonOrigoA legstílusosabb filmes hotelekhttp://www.life.hu/otthon/20160229-luuxushotelek-amelyek-szerepeltek-hollywoodi-filmekben.htmlAz Oscar okozta izgalmak után időzzünk még el egy kicsit a filmek világánál - az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a legimpozánsabb luxushoteleket, amelyek akár mellék-, akár főszereplőként, de visszaköszöntek már népszerű hollywoodi alkotásokban. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.