Less be egy diktátor házába! Megnyitották Ceausescu bukaresti palotáját

Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement -
Nicolae Ceausescu palota otthon megnyitás diktátor román kommunista
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nagyközönség immáron szabadon látogathatja a Primaverii azaz Tavasz palotát, amely negyedszázadon keresztül Nicolae Ceausescu, az utolsó román kommunista diktátor otthonául szolgált.

A több mint 15 ezer négyzetméternyi parkosított telken található, 80 helyiségből álló, moziteremmel, és úszómedencével felszerelt palotát 1964-65-ben építették, a berendezéséhez felhasznált mozaikokat és csillárokat a diktátor meglehetősen műveletlennek bizonyult felesége, a rendszer propagandagépezete által mégis vegyész doktorrá, akadémikussá, "nemzetközi hírű tudóssá" avanzsált Elena Ceausescu maga választotta ki – írja az Origo.hu.

Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement
A családfő dolgozószobája a Primaverii-palotában Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement

A giccstől túlcsordult palotában, a fürdőszobák csaptelepeitől kezdve a fotelek és ágyak faragott díszeiig mindent arannyal vontak be, a falakon pedig híres román festők munkái sorakoztak.

A Ceausescu házaspár közös lakosztályának fürdőszobája Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement
A világ legdrágább gyümölcseihttp://www.life.hu/otthon/20160317-balkongaz-blog-ezek-a-vilag-legdragabb-gyumolcsei.htmlGyümölcsök aranyáron - kívncsi vagy, melyek a világ legdrágább gyümölcsei? Meg fogsz lepődni! OtthonThinkstockÍgy vedd rá a gyerkőcöket a kerti munkárahttp://www.life.hu/otthon/20160317-balkongaz-blog-kolykoket-a-kertbe-bejegyzese.htmlA gyerekekkel érdemes minél hamarabb megszerettetni a természetet és bevonni őket a kerti munka örömeibe. Mutatjuk, hogyan vedd rá őket! Otthon--Az idei év legédesebb húsvéti dekorációi - Inspirálódj kedvedre!http://www.life.hu/otthon/20160316-a-legszebb-husveti-dekoraciok-inspiracio.htmlEljött a cuki nyuszik, a hímes tojások, a friss virágok és a vidám tavaszi árnyalatok időszaka - öltöztesd hát otthonodat te is húsvéti ünnepi köntösbe. Otthon--Tavasztól őszig a kert a családi élet legfontosabb színhelyehttp://www.life.hu/otthon/20160317-tavasztol-oszig-a-kert-a-csaladi-elet-legfontosabb-szinhelye.htmlA kertészkedés sosem ment ki a divatból, de az utóbbi években újabb lendületet kapott. A városi balkonokat meghódították a fűszernövények, az eprek, paradicsomok, és szeretjük egész évben pompás virágokkal körbevenni magunkat. OtthonThinkstockHírességek, akik beszálltak a szállodabizniszbehttp://www.life.hu/otthon/20160311-hiressegek-akiknek-sajat-szallodajuk-van.htmlAz idegenforgalom mint bevételi forrás számos hírességet megihletett már, pedig sokukról az emberek többsége nem is sejti, hogy hobbi gyanánt luxusszállodákat is üzemeltetnek. De nem is szükséges a földi halandók orrára kötni, hiszen célközönségük, a felső tízezer pontosan tudja, melyik hotelnek ki a birtokosa. OtthonAFPElköltözött Angelina Jolie és Brad Pitt családjahttp://www.life.hu/otthon/20160311-angelina-jolie-szineszno-es-brad-pitt-szinesz-londonba-koltozott-csaladjaval.htmlA hollywoodi sztárpár és hat közös gyermekük London egyik legelegánsabb külvárosában fog élni. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.