A legnagyobb - és leggusztustalanabb - bakik, amiket takarítás közben elkövethetsz

Forrás: giphy.com -
kosz tisztaság piszok takarítás otthon lakás tavaszi nagytakarítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs mese, itt a tavaszi nagytakarítás ideje. Ha már egyszer rászánod magad a suvickolásra, ne alibizd el a kevésbé szem előtt lévő rejtett zugokat sem, és ami nagyon fontos, légy alapos! Vannak hibák, amiket egyszerűen nem érdemes elkövetni.

Folyamatosan fogdosod, de sosem tisztítod?

Csapok és kilincsek - szinte biztos, hogy minden áldott nap megérinted őket, na de mikor voltak utoljára jól áttörölgetve? Attól, hogy nem tűnnek koszosnak, még hemzseghetnek rajta a bacik! Érdemes egy fertőtlenítős ronggyal naponta áttörölgetni őket.

Még a kávé is finomabb lesz

A kávéfőző a baktériumok és a penész melegágya, ha jót akarsz, mosd el minden egyes használat után - minden mozdítható részét, ne csak a kannát! Hidd el, sokkal finomabb lesz így a reggeli kávéd.

Forrás: giphy.com

Rongycserére felkészülni

Csíkos felületek? Nem régi már egy kicsit a törlőkendőd? Ha mindig ugyanazt a rongyot használod, egy idő után a tisztítás helyett inkább utaztatod a baktériumokat egyik felületről a másikra, és a csillogás helyett csak csíkokat hagysz magad után. Cseréld le gyakrabban!

Ugye nem tollas a hátad?

Még mindig tollseprűt használsz portalanításra? Öreg hiba. Ne vívj szélmalomharcot, használj mikroszálas porolót, ami nemcsak arrébb söpri, hanem magához vonzza a port.

Ne siesd el!

Fújsz, törölsz, fújsz, törölsz? A csempetisztítás macerás egy dolog, de ha nem akarsz hanyag munkát végezni, adj néhány percet a tisztítószernek, hogy valóban le tudja oldani a szennyeződéseket, és csak utána töröld le.

A helyes sorrend

Ablakmosásra készülsz? Na és jó alaposan át vannak már törölgetve az ablakok? A mosás előtti portörlést nem érdemes elfelejteni, különben a szépen fénylő üvegedet barnás maszatok csúfítják majd el.

Forrás: Dreamstime

Valódi baktériumtanya

Te mit csinálsz a vécékefével használat után? Úgy, ahogy van, nedvesen visszateszed a tartóba? Rossz döntés. Hogy csökkentsd a nedvességét, érdemes egy száraz edénybe tenni, hogy amennyire lehet, száradjon meg.

A szemetet leviszed... de mi lesz a szemetessel?

Rendszeresen leviszed a szemetet, de valamiért így is kellemetlen szag terjeng a kuka körül? Oké, hogy a tartalmától megszabadultál, de a szemetest szoktad tisztítani? Hetente egyszer érdemes átfertőtleníteni.

Morzsák és társaik

A számítógépek billentyűzete egyébként is egy igen sarkalatos pont, nem tartozik a legtöbbet tisztított eszközök közé. De ha már megcsinálod, csináld jól! Mielőtt áttörlöd a billentyűzetet, győződj meg róla, hogy nincs-e tele apró morzsákkal és egyéb ételmaradékokkal. Egy palack sűrített levegő morzsátlanításban csodákra képes!

Stílusok találkozása az építészetbenhttp://www.life.hu/otthon/20160404-stilusok-talalkozas-az-epiteszetben.htmlA különböző korok, irányzatok stílusjegyeinek keverésével nemcsak a lakberendezésben, hanem az építészetben is különleges mesterműveket alkottak. Lássuk, milyen remekbe szabott épületek születtek a különféle stílusok fúziójából. Otthon--Zaha Hadid örökségehttp://www.life.hu/otthon/20160404-zaha-hadid-iraki-brit-epitesz-legemlekezetesebb-munkai.htmlAhogy arról a szomorú hírről a Life.hu is beszámolt: 65 éves korában szívroham következtében elhunyt Zaha Hadid, iraki származású sztárépítész. A következőkben munkáiról emlékezünk meg. Otthon--Vakációzz úgy, mint Beyoncé – Így AirBnB-znek a sztárokhttp://www.life.hu/otthon/20160330-hiressegek-akik-nyaralasuk-alatt-airbnb-szallasokat-foglaltak.htmlVannak, akik a saját luxusszigetükön bújnak el az árgus szemek elől; vannak, akik saját luxusszállodát üzemeltetnek, és annak egy félreeső szobájában húzzák meg magukat, ha pihenni vágynak; és vannak olyan hírességek, akik sok más földi halandóhoz hasonlóan az AirBnB segítségével keresnek szállást a nyaralásukhoz. Otthon--Kreatív húsvét - A legtrendibb otthoni díszítések az ünneprehttp://www.life.hu/otthon/20160316-csinald-magad-dekoracio-husvetra.htmlHamarosan beköszönt a tavaszi időszak legmeghatározóbb ünnepe, amikor az otthonodat nyuszikkal, tojásokkal, virágokkal díszítheted. Most ötleteket is adunk, hogyan. OtthonOrigoÍgy vedd rá a gyerkőcöket a kerti munkárahttp://www.life.hu/otthon/20160317-balkongaz-blog-kolykoket-a-kertbe-bejegyzese.htmlA gyerekekkel érdemes minél hamarabb megszerettetni a természetet és bevonni őket a kerti munka örömeibe. Mutatjuk, hogyan vedd rá őket! Otthon--Az emberi felelőtlenség nem ismer határokat - Egy mérgező szellemvároshttp://www.life.hu/otthon/20160316-picher-varos-az-egyesult-allamok-legmergezobb-varosa.htmlAz Oklahoma államban található Pichert az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal az Egyesült Államok legmérgezőbb városaként szokta emlegetni. A város története az egész emberiség számára intő példa lehetne: ez történik, ha felelőtlenül bánunk a Földdel, és nem tiszteljük a minket körülvevő természetet. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.