A világ legkáprázatosabb kertjei

tavasz növények növény kert park
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tavaszi szép időben imádunk virágzó, illatozó kertekben, parkokban sétálgatni - ezen felbuzdulva pedig összeállítottuk a Life.hu igencsak szubjektív listáját a világ legkáprázatosabb 5 kertjéről. Neked melyik a kedvenced?

A versailles-i kastély kertje - Franciaország

Forrás: Dreamstime

A versailles-i palotát XIV. Lajos, a Napkirály álmodta meg, de teljes fényében sohasem láthatta, mivel a halálakor is nagyban folytak még a munkálatok. A palotához tartozó csodálatos kert nem kevesebb mint 25 év alatt készült el. A versailles-i kastély és a hozzá tartozó kert az európai kastélyépítészet csúcspontja és az abszolút hatalom szimbóluma.

Forrás: Dreamstime

Las Pozas - Mexikó

Forrás: Dreamstime

Ezt a lélegzetelállító természetes vízesésekkel tarkított kertet egy brit költő, bizonyos Edward James álmodta meg a mexikói hegyvidék trópusi esőerdeinek egyikében. A park vadregényes hangulatát különféle szürreális szobrok és függőhidak fokozzák, és ha ez a nem mindennapi látvány nem lenne elég, további érdekesség, hogy az egzotikus madarak mellett 29 ezer orchidea is virágzik a kertben.

Forrás: Wikipedia

Crathes - Skócia

Forrás: Dreamstime

A Crathes-kastélyt a 16. században építették, a bámulatos kertje pedig 1951 óta áll nyitva a nagyközönség előtt. A kastélykert több különleges virágnak és gyógynövénynek is otthont ad, és nyolc tematikus részre van osztva.

Forrás: Dreamstime

Bodnant - Wales

Forrás: Dreamstime

A Conwy-folyó partján elhelyezkedő Bodnant-kert tervezését és kialakítását 1875-ben kezdte meg Henry Davis Pochin vegyészmérnök.

Forrás: Dreamstime

A kert sajátos stílusát a legkülönfélébb növények buja rendezetlensége adja: geometrikus alakzatú sövényektől kezdve a lugasokig ezernyi különféle növény megtalálható benne.

Forrás: Dreamstime

Kirstenbosch - Dél-Afrika

Forrás: Dreamstime

A Fokváros központjától délre található káprázatos Kirstenbosch park, a világ első olyan botanikus kertje, amelyet az ország őshonos növényeinek védelmére hoztak létre.

Forrás: Dreamstime

Az 1913-ban létrehozott kertben valamennyi dél-afrikai buja növény és fa megcsodálható.

Forrás: Dreamstime

Sztárotthonok – Gyere velünk Sáfrány Emese, alias Aleska hangulatos luxusotthonábahttp://www.life.hu/otthon/20160414-sztarotthonok-sorozat-safrany-emese-aleska-megmutatta-otthonat.htmlKáprázatos panoráma és zöld környezet – néhány napja ellátogattunk Sáfrány Emese, alias Aleska dizájnos otthonába, és mialatt a hajlékony légtornászlány körbevezetett bennünket, néhány kulisszatitkot is elárult a párjával közösen bérelt lakásról. Otthon--Olimpiai park a jövő nemzedékének - Münchennek sikerülthttp://www.life.hu/otthon/20160413-1972-es-muncheni-olimpia-epuletei-maig-szep-allapotban-vannak.html1972. augusztus 26. és szeptember 11. között az NSZK-beli München adott otthont a XX. nyári ötkarikás játékoknak. A müncheni olimpia üde színfolt az olimpiai színhelyeket bemutató sorozatunkban: az eddigiekkel ellentétben itt az épületek nagy részét az elmúlt évtizedekben szépen karbantartották. OtthonAFPSzínezd újra otthonod, ha megfakulna!http://www.life.hu/otthon/20160412-falfestek-szinek-tavaszi-arnyalatok-dulux-trilak-polifarbe.htmlTavasszal nemcsak a természet, hanem otthonod is megújulhat - tökéletes időszak ez a lakásfelújításra, átalakításra és a falak kifestésére. Lépj ki a komfortzónádból, és a klasszikus fehér falak helyett idén tavasszal színezd újra az otthonod! Otthon--Lufi extrákkal - Ötletes és egyszerű ajándék szeretteidnekhttp://www.life.hu/otthon/20160411-molnar-gina-a-ginappi-muhely-szerkesztoje-meglepetes-lufit-keszit.htmlRendkívül kreatív, mutatós és pofonegyszerű - Molnár Gina, a Ginappi, a műhely ügyes kezű szerkesztője megmutatja, hogyan készíthetsz különleges szüli-, vagy akár névnapi meglepetést saját kezűleg. Otthon--A legnagyobb - és leggusztustalanabb - bakik, amiket takarítás közben elkövethetszhttp://www.life.hu/otthon/20160406-a-legnagyobb-es-leggusztustalanabb-bakik-amiket-takaritas-kozben-elkovethetsz.htmlNincs mese, itt a tavaszi nagytakarítás ideje. Ha már egyszer rászánod magad a suvickolásra, ne alibizd el a kevésbé szem előtt lévő rejtett zugokat sem, és ami nagyon fontos, légy alapos! Vannak hibák, amiket egyszerűen nem érdemes elkövetni. Otthon--Tavaszi zsongás az otthonodbanhttp://www.life.hu/otthon/20160404-tavaszi-trend-a-lakberendezesben-kiegeszitok-dekoraciok-konyhaba-nappaliba.htmlVégre-valahára visszavonhatatlanul is beköszöntött a tavasz. A fák kezdenek zöldbe borulni, a madarak csicseregnek, az idő is egyre szebb, te se keress hát több kifogást, csalogasd be otthonodba az áprilisi zsongást! Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.