5 dolog, amit senki nem mond el nekünk az egyedül élésről

Forrás: giphy.com -
tanulság élet egyedül lakás egyedüllét önállóság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elsőre ijesztőnek hangozhat, hogy holnaptól egyedül fogsz élni. Sőt, az első hetekben lehet még nem is látsz a dolgok mögé: szabad vagy és senki nem szól bele a dolgaidba. Íme, 5 dolog, amit érdemes tudnod az egyedül éléséről.

1. Az egyedüllét először nem jelent felszabadultságot

Felkelni, lefeküdni egyedül, megszerelni és megoldani mindent magadtól: ez vár rád, amikor kirepülsz a meleg szülői fészekből. A magad által megoldandó lista hosszú, de az elsők között kell tudatosítanod magadban, hogy a részegen szétdobált ruháid nem lesznek tiszták másnapra és a pasiddal való szakításkor sem hoz neked egyből csokit anyukád. Miután ezt megszokod, igen felszabadító tud lenni az egyedüllét.

Forrás: Dreamstime

2. Élettársi viszonyba kerülsz az okostelefonoddal

Eleinte lehetnek olyan napok, amikor félsz egyedül elaludni. Az okostelefonoddal viszont könnyedén beszélhetsz a barátaiddal vagy játszhatsz, ami nyugtató hatással van az idegeidre. Persze ezt se vidd túlzásba, hiszen egy kutatás szerint a mobiltelefonod fénye inkább élénkít, mint fáraszt. Előbb-utóbb már erre sem lesz szükséged..

3. Megtanulod értékelni az idődet

Korábban nem volt gond azzal, hogy el volt-e mosogatva, minden zoknid össze volt-e párosítva és a szobádban is rend volt. Persze az anyarobot elvesztése okozhat némi felismerést ebben a helyzetben, ilyenkor érdemes megnyomni a hasznos időbeosztás gombot és időt szánni a legtöbb dologra.

Forrás: giphy.com

4. Nem duruzsol folyton valaki a füledbe

A „régi életedben” ha egy kis traccsolásra vágytál kimentél a nappaliba és az aktuális lakótársaiddal vagy a családoddal bármikor válthattál pár szót. Most viszont meg kell eresztened pár sort vagy telefont ahhoz, hogy társaságod legyen.

5. Sok minden másra viszont jut időd

Lefekvés előtt olvasol és nem a szobatársaddal beszélgetsz, netán a buliba való invitálását utasítod vissza. Tervezel, vannak perspektíváid, fejlődhetsz, jobban megismerheted önmagad és rájössz arra, hogy nem is olyan szörnyű egyedül élni.

A tavasz színe: a mesés orgonalilahttp://www.life.hu/otthon/20160418-a-tavasz-szine-a-lakberendezesben-az-orgonalila.htmlAz orgona az egyik legkedveltebb és egyben legszebb tavaszi virágunk - ünnepeld hát a kikeletet az orgonavirág káprázatos színével, és csempészd be otthonodba meseszép árnyalatát. OtthonOrigoHorrorfilmbe illő képek - Egy elhagyott vidámpark az 1900-as évekbőlhttp://www.life.hu/otthon/20160420-bushkill-park-elhagyatott-vidampark-az-egyesult-allamokban.htmlA Bushkill Park az Egyesült Államokban, Pennsylvania északkeleti részén található, az Easton nevű városka külterületén. Ebben az aprócska vidámparkban több mint 100 évig szórakozthattak a környéken lakó családok, ám 2007 óta a park teljesen elcsendesedett, megszünt a gyerekzsivaj, a pusztulás hangulata lengi körül. Otthon--Pozitív gondolatok, motiváló idézetek - Így készíthetsz igazán személyes ajándékothttp://www.life.hu/otthon/20160418-molnar-gina-a-ginappi-a-muhely-szerkesztoje-idezetes-ajandekot-keszit.htmlEgy jó mottó, egy szlogen bátorít a nehéz percekben, és segít kifejezni örömödet. Egy-egy pozitív gondolattal szeretteid arcára is könnyedén mosolyt csalhatsz - Molnár Gina, a Ginappi, a műhely szerkesztője megmutatja, hogyan készíthetsz személyre szabott ajándékot kedvenc idézeteid segítségével. Otthon--Jakupcsek Gabriella megmutatta fényűző otthonáthttp://www.life.hu/otthon/20160419-jakupcsek-gabriella-musorvezeto-megmutatta-fenyuzo-otthonat-a-tv2-hal-a-tortan-adasaban.htmlA Hal a tortán adásában a műsorvezető vendégei csak ámultak és bámultak, amikor meglátták a hatalmas házat. Otthon--A legnagyobb - és leggusztustalanabb - bakik, amiket takarítás közben elkövethetszhttp://www.life.hu/otthon/20160406-a-legnagyobb-es-leggusztustalanabb-bakik-amiket-takaritas-kozben-elkovethetsz.htmlNincs mese, itt a tavaszi nagytakarítás ideje. Ha már egyszer rászánod magad a suvickolásra, ne alibizd el a kevésbé szem előtt lévő rejtett zugokat sem, és ami nagyon fontos, légy alapos! Vannak hibák, amiket egyszerűen nem érdemes elkövetni. Otthon--Imádod a kávét? Kávés kiegészítők, amikre neked is szükséged vanhttp://www.life.hu/otthon/20160408-kavezas-nelkulozhetetlen-kaves-kiegeszitok-otthonra.htmlVan, aki a rövid feketéért van oda, van, aki a lágyabb tejest imádja - de bármilyen kávéfogyasztó is legyen az ember, vannak bizonyos nélkülözhetetlen kellékek, amelyek egy kávéimádó otthonából sem hiányozhatnak. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.