Álomotthonok - Kávékülönlegességek egy különleges kávéházban

Forrás: Szén Molnár Tamás -
luxus kávézó enteriőr építészet belsőépítészet álomotthon építész dizájn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Álomotthonok sorozatunk következő részében kilépünk az egyedi módon felújított családi házak és luxusvillák tengelyéből, és az üzleti élet felé vesszük az irányt: egy újonnan nyíló, dizájnos budapesti kávézó belső kialakításának rejtelmeibe engedünk betekintést.

Szén Molnár Tamás belsőépítész munkáiból már korábban is válogattunk, megmutattuk, hogyan készül egy valódi gyöngyszem a Balaton partján, és beleshettünk egy óbudai panorámás családi ház kulisszái mögé is. Most egy újlipótvárosi, újonnan épülő, összesen 45 négyzetméter alapterületű kávézó tervezési munkálataiba avatott be bennünket.

Forrás: Szén Molnár Tamás

Az üzletben a tervek szerint a kávékülönlegességeken kívül helyben sütött, egyedi és különleges péksüteményeket fognak árusítani. Az alapkoncepció tehát adott volt, mégis, Szén Molnár Tamás elmondása szerint a kifinomult elképzelések nehezen és lassan alakultak ki, ennek pedig az lett az eredménye, hogy az átlagnál több tervváltozatot kellett készítenie.

Forrás: Szén Molnár Tamás

Mint mondta, egy üzlethelyiség tervezése során fokozatosan kerül előtérbe a dizájn szerepe, Tamásnak olyan kérdésekre kellett megoldást találnia, mint a vendég viselkedésének befolyásolása, vagy a kereskedelmi üzenet belsőépítészeti nyelvre fordítása.

Forrás: Szén Molnár Tamás

Tamás szerint egy pesti kávézó esetében egyrészt elengedhetetlen, hogy kiemelkedjen a környezetéből, kitűnjön a konkurencia közül, másrészt fontos, hogy elegáns, bensőséges hangulatával kellemes beszélgetésre invitálja a fogyasztókat.

Szén Molnár Tamás

"A tervezés során egy modern, 21. századi belső kialakítására törekedtem, felidézve a pesti kávézók virágkorát. Több helyütt előtűnik a mintázatban egyfajta rombusz forma, ami a 19. és a 20. század fordulóján egy népszerű díszítőmotívum volt a belsőépítészetben."
Forrás: Szén Molnár Tamás

Amíg egy magánház vagy lakás tervezése során sokkal több teret kap az egyéni, személyes ízlés, egy üzlethelyiség tervezése során ezeket a kereskedelmi és üzleti szempontokat kell szem előtt tartani és kiszolgálni.

Forrás: Szén Molnár Tamás

Álomotthonok - Dizájnos ikerház családias környezetbenhttp://www.life.hu/otthon/20160329-alomottonok-sorozatban-doro-judit-munkaja-dizajnos-ikerhaz-csaladias-kornyezetben.htmlÁlomotthonok sorozatunk következő részében egy cseppnyi eleganciával megspékelt modern családi ház falai közé leshetsz be velünk. A dizájnos otthont Dóró Judit belsőépítész egy négytagú család igényeire szabva tervezte meg. Otthon--Álomotthonok - Egy valódi gyöngyszem a Balaton partjánhttp://www.life.hu/otthon/20160302-alomotthonok-balaton-parti-csaladi-haz-szen-molnar-tamas-belsoepitesz.htmlNyitottság és intimitás – Szén Molnár Tamás belsőépítész ezekkel a szavakkal jellemezte azt az újonnan épülő luxusotthont, amelynek munkálatai jelenleg is folynak, és amelybe a következőkben te is bepillantást nyerhetsz. Álomotthonok sorozatunk következő részében a Balaton északi partja felé vesszük az irányt. OtthonOrigoÁlomotthonok - Luxusvilla lebeg Budapest feletthttp://www.life.hu/otthon/20160301-alomotthonok-sorozat-v-haz-casa-v-a-rokahegyen.htmlEgy valódi többgenerációs álomotthon épült fel Rókahegy egyik legmagasabban fekvő telkén. Ha pontosan akarunk fogalmazni, a V-ház névre keresztelt ingatlan tulajdonképpen két álomotthon, ugyanis a különleges építészeti kialakításának köszönhetően egy épületben két külön lakás kapott helyett. OtthonOrigoÁlomotthonok – Idilli luxus Óbudánhttp://www.life.hu/otthon/20160201-alomotthonok-szen-molnar-tamas-belsoepitesz-obudai-projektje.htmlFiatalos, modern, stílusos – ilyen egy igazi álomotthon! Sorozatunk következő részében egy óbudai panorámás családi ház kulisszái mögé lestünk be Szén Molnár Tamás belsőépítész segítségével. Otthon--Álomotthonok - Így készül egy vérbeli üzletasszony dizájnos luxuslakásahttp://www.life.hu/otthon/20160118-alomotthonok-doro-judit-belsoepitesz-munkaja.htmlNeked csak annyi a feladatod, hogy elmondd, milyennek szeretnéd látni az otthonod – a megbízott belsőépítész vagy lakberendező pedig megoldások, lehetőségek garmadájával halmoz majd el. De vajon miként is dolgozik egy hazai szakember, és milyen projektek kerülnek ki a kezeik alól? Otthon--Álomotthonok - Romos házból modern családi otthonhttp://www.life.hu/otthon/20160218-tas-fruzsina-belsoepitesz-romos-hazbol-csaladi-otthon.htmlBármilyen kilátástalannak is tűnik a helyzet, okosan átgondolva és tudatosan megtervezve még egy ósdi, romos házba is új életet lehet lehelni. Álomotthonok sorozatunk következő részében egy régi családi ház újjászületésének lehetünk tanúi. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.