A gyötrelem háza – Egy elhagyott fogorvosi rendelő pusztulása

Forrás: Northfoto/Alexandra Zero -
ház fogorvosi rendelő fogorvos elhagyatott elhagyott épületek elhagyott helyek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szertehagyott injekciós tűk még a mai napig véresek, a különböző orvosi eszközök érintetlenül hevernek – ebben a belga fogorvosi rendelőben évtizedek óta megállt az élet. Olybá tűnik, mintha az itt dolgozók egyik pillanatról a másikra egyszerűen kámforrá váltak volna. 

A legtöbb ember nem szeret fogorvoshoz járni, sőt vannak, akik már a gondolattól is irtóznak, a fúró hangjától pedig egyszerűen kirázza őket a hideg. Az alábbi rendelőben azonban már nem zúg fel többet a rettegett hang, minden mozdulatlan, minden halott.

Forrás: Northfoto/Alexandra Zero

Hátborzongató és lélegzetelállító – talán ezek a szavak adják át legjobban az alábbi, több évtizede elhagyott fogorvosi rendelő hangulatát. Alexandra Zero orosz fotós Belgiumban talált rá erre az elhagyott rendelőre, és kapva kapott az alkalmon, hogy megörökítse a múlandóság ilyen látványos megelevenedését.

Forrás: Northfoto/Alexandra Zero

Az egykor itt dolgozó orvos valószínűleg családjával együtt itt is lakhatott, ugyanis a házban a rendelő mellett több privát helyiség is található. Hogy a lakókkal mi történhetett, és miért tűntek el otthagyva csapot-papot, nem tudni. A berendezések, a személyes holmik és az orvosi eszközök azonban ennyi év után is hűen őrzik egykori gazdáik emlékét.

Forrás: Northfoto/Alexandra Zero
Forrás: Northfoto/Alexandra Zero

De nem csak a vérrel teli fecskendők miatt tűnik úgy, mintha egyik pillanatról a másikra állt volna meg itt az idő, a megterített asztal is hűségesen várja, hogy a lakók köré gyűljenek.

Forrás: Northfoto/Alexandra Zero

Zero egy interjúban elmondta, hogy a fotósorozattal az volt a célja, hogy bemutassa a magányosan, az enyészet szélén álló házban rejlő szépséget. Az is elmesélte, hogy a ház anno egy Dr. Pepito nevezetű orvosé volt, a második emeleten pedig találtak néhány hivatalos iratot is, amelyből kiderült, hogy a férfi a fiával együtt élt itt.

Forrás: Northfoto

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.