Ámulatba ejtő képek a világ legszebb városi parkjairól

virág Amszterdam Central Park Barcelona kert park Firenze Hyde Park
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a fák levelei lassan lehullanak, és a virágok is készülődnek téli álmukra, mi még maradjunk egy kicsit a nyárban - nézegess velünk csodálatos képeket a világ legszebb városi parkjairól.

Vondelpark, Amszterdam

A 47 hektáron elterülő Vondelpark Amszterdam legrégibb közparkja, amely a hetvenes években a hippik egyik kedvenc találkozóhelye volt. A zöldellő park nagy előnye, hogy a város közepén található, így tökéletes kikapcsolódást nyújthat a lakosság és persze a belvárosban turistáskodók számára is.

Vondelpark, a nyugalom szigete Forrás: Dreamstime

Central Park, New York

A több mint 150 éves Central Park rengeteg filmben és tévésorozatban szerepelt már, így hát valószínűleg nincs ember, aki ne hallott volna még a világ leghíresebb parkjáról. A 341 hektáros parkot mesterséges tavak, korcsolyapályák, játszóterek, de még egy vadaspark is színesíti. Érdekesség, hogy összesen 838 állatfaj lakja, köztük 78-féle lepke, 46 madárfaj és 9 féle szitakötő.

Central Park, a város tüdeje Forrás: Dreamstime

Güell Park, Barcelona

A 17 hektáros városi park Barcelona Gràcia negyedében található, és a világörökség részét képezi. A park Antoni Gaudí tervei alapján épült 1900 és 1914 között. A park látványosságai közül a fatörzsekre hasonlító furcsa épület, a kígyó alakú pad, valamint régi kapuk és házak a személyes kedvenceink.

Güell Park, a Gaudi-féle játékosság jellemzi Forrás: Dreamstime

Hyde Park, London

A 140 hektáros Hyde Park az egyik legnagyobb park London középső részén, és a királyi parkok egyike. Érdekesség, hogy a parkban egy botanikai kuriózum is található, egy szomorúbükk, amelyet a lecsüngő ágai miatt "fordítva növő fa" néven is emlegetnek. 2004-ben egy emlékszökőkutat is átadtak itt Lady Diana tiszteletére.

Hyde Park, tökéletes hétvégi kikapcsolódás Forrás: Dreamstime

Boboli-kert, Firenze

A firenzei Boboli-kertet 1550-ben alakították ki I. Cosimo nagyherceg feleségének, Toledói Eleonórának a kérésére. A kert első tervezője Niccolò Tribolo volt, később Bartolomeo Ammannati, Bernardo Buontalenti és mások elképzelései szerint bővítették. A Boboli-kertet az olasz típusú díszkertek egyik legszebb példájának tartják.

Boboli-kert, az egyik legszebb olasz díszkert Forrás: Dreamstime

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.