A hónap színe: a szürke hatvanöt árnyalata

Forrás: Pressloft -
otthon szürke a hónap színe szín hónap színe lakberendezés lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ikonikus regény írónője csak kicsit lőtt mellé: a szürkének ugyanis nem ötven, hanem hatvanöt árnyalata van. Mi most természetesen nem fogjuk mindet végigvenni, viszont mutatunk néhány olyan inspirációs tippet a szürke árnyalataiban, amit bátran alkalmazhatsz te is az otthonodban. November hónap színe a lakberendezésben a szürke. 

A szürke színnel kapcsolatban sajnos még ma is elég sok a sztereotípia: sokan komornak, unalmasnak, már-már lehangolónak tartják. Pedig mennyire nem az! Mondhatjuk, hogy a szürke az új fekete, amit szinte bármivel lehet kombinálni, az eredmény pedig egyszerre lesz merész és harmonikus.

Forrás: Pressloft

A szürke egyébként a semlegességet, szabadságot, józanságot szimbolizálja, de az önként vállalt magánnyal, a kifinomultsággal és bölcsességgel is szokták azonosítani. Mivel egy semleges színről van szó, szinte bármilyen árnyalat párosítható hozzá.

Saját magával is abszolút jól tud mutatni, a fémes színekkel, arannyal és ezüsttel kombinálva pedig elegáns hangulatot teremt.

Ha otthonodban nőies, meleg hangulatot szeretnél teremteni, akkor pasztellszínekkel keverd a szürke falakat vagy függönyöket, ha viszont férfias enteriőrt szeretnél kialakítani, akkor erős zöld, lila vagy sötétkék kiegészítőket vásárolj. A nagyobb terekben alkalmazd a sötétebb árnyalatokat, míg világosabb tónusai irodákban vagy előszobákban mutatnak a legjobban.

/1611/A_h_n201611214262

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.