Tíz dolog, ami egyetlen hálószobából sem hiányozhat

szoba enteriőr hálószoba otthon bútor lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy hálószobának kényelmesnek és személyesnek kell lennie, ennek érdekében pedig vannak kiegészítők, amelyeknek mindenképpen érdemes helyet kapniuk benne, és persze vannak olyanok is, amiket jobb, ha minél hamarabb kipaterolsz. Mutatjuk, mi az a 10 dolog, amire érdemes odafigyelned.

Egy kényelmes szőnyeg

Semmi sem lombozza le jobban az embert egy vidám reggelen (vagy teszi még morcosabbá egy rossz napon), mint ha az ágyból kilépve jéghideg, kemény padlón kell tapicskolnia. Tégy magadnak egy szívességet, és győződj meg róla, hogy a nap első lépéseit kényelmes és megnyugtató felületen teszed meg.

Forrás: Thinkstock

Téma

A különböző témákért főleg a gyerekek rajonganak - pedig egy tematikus hálószobánál nem kell rögtön pókemberesre vagy hercegnősre gondolni. Az is bőven elég, ha egy adott lakberendezési stílus főbb motívumai vonulnak végig a helyiségen. (Skandináv? Vintage? Pop art?)

Megfelelő mennyiségű díszpárna

Hogy mennyi a megfelelő mennyiség? Elég párnának kell lennie ahhoz, hogy az ágy valóban pazar és hívogató hangulatú legyen. A fekvőhely nagyságától függően egyébként kettő és hat között van az ideális párnaszám.

Ülőhely - nem az ágyon!

Egy kényelmes fotel vagy egyéb bútordarab tökéletes szentélyül szolgálhat például az olvasáshoz vagy ahhoz, ha fekvés előtt még kicsit beszélgetnétek a pároddal.

Egy fotel vagy kanapé, ahol összebújhattok a pároddal, szintén fontos eleme a hálószobának Forrás: Thinkstock

Kütyük kifelé

A hálószoba alvásra való. Hogy mire van szükséged az alváshoz? Nem okostelefonra. És nagyjából ugyanez igaz a tévére is. Hidd el, sokkal könnyebben fog menni az elalvás, mélyebb lesz az álmod, és kipihentebben fogsz ébredni, ha a sok elektromos kütyüt az ajtón kívül hagyod. Legalább több hely marad az igazán fontos dolgoknak.

Praktikus éjjeliszekrény

Dekoratív és praktikus - minden olyan apróságnak helyet adhat (egy pohár víz, egy könyv, ékszereid), amikre az ágyban nincs szükséged, vagy amik, ha szükséged van rájuk éjszaka, így csak egy karnyújtásnyira lesznek. Érdemes az ágy azon oldalán elhelyezned, ahonnan a legkényelmesebben és egyszerűbben el tudod érni.

Egy kényelmes, nagy matrac

Kijelenthetjük, hogy nincs igazi hálószoba egy igazán kényelmes matrac nélkül, hiszen hiába rendezed be egyébként stílusosan a helyiséget, ha kialvatlanságtól nem tudod azt értékelni. A szakértők azt ajánlják, hogy ne csak az ágykeret és a fejtámla mérete alapján válassz matracot, hanem vedd figyelembe az éjjeliszekrények és az ablakpárkányok magasságát is.

Forrás: Thinkstock

Fényképek - nem a családodról

Annyi családi képet tegyél ki az otthonodban, amennyit csak szeretnél, viszont a hozzáértők azt tanácsolják, hogy a hálószobát inkább olyan dekorációkkal díszítsd, amik érzelmileg kevésbé vannak rád hatással. Az érzelmekkel túlfűtött emlékek ugyanis megint csak akadályozhatnak az elalvásban.

Egy kis dráma

Még a legletisztultabb, legvidámabb hálószobában is szükség van valami sötétebb, szexibb kiegészítőre. Törekedj az egyensúlyra, egy hófehér vagy pasztellárnyalatokban pompázó háló is elbír egy-egy drámaibb kiegészítőt.

Álomotthonok – Rusztikus svéd luxus Budapestenhttp://www.life.hu/otthon/20161110-alomotthonok-sorozat-flamingo-interiors-rusztikus-sved-otthon-budapesten.htmlRusztikus svéd hangulat Budapesten – a hazai luxusotthonokat bemutató sorozatunk következő részében Takács Anna és Szabó Péter belsőépítészek egy újabb munkáját vesszük górcső alá. Otthon--Otthonok, amelyek lehetetlennek tűnő helyeken épültekhttp://www.life.hu/otthon/20161108-hazak-amelyek-lehetetlennek-tuno-helyeken-epultek.htmlNéha mindenki vágyik egy kis magányra, egy menedékre, ahova elszökhet a nagyváros forgatagából, hogy olyan messze legyen a többi embertől, amennyire az csak lehetséges. A következő otthonok lakói nemcsak vágytak erre a már-már idilli életformára, hanem meg is valósították. Otthon--A férfi, aki Katalin hercegné jobbkeze – a lakberendezésbenhttp://www.life.hu/otthon/20161107-tudj-meg-mindent-katalin-hercegne-lakberendezojerol-ben-pentreath.htmlMiután Vilmos herceg és Katalin hercegné beköltözött a Kensington-palotába, új otthonukban néhány fontosabb átalakítást terveztek. Ehhez a kényes feladathoz pedig a legjobb szakembert szerették volna felfogadni – így esett a választásuk Ben Pentreathre, akit nem mellesleg Károly herceg ajánlott a párnak. Otthon--Zokniból adventi kalendáriumot? Egyszerű és mutatós!http://www.life.hu/otthon/20161107-molnar-gina-ginappi-a-muhely-vloggere-adventi-kalendariumot-keszit.htmlAdvent első vasárnapja idén november 27-re esik, nem árt tehát lassan elkezdeni készülődni! Az első, és talán legfontosabb adventi dísz kétségkívül az adventi kalendárium. Molnár Gina, a Ginappi, a műhely vloggere most segít neked az elkészítésében. Otthon--21. századi kínzókamra - Egy elhagyott állatkísérleti labor falai közötthttp://www.life.hu/otthon/20161104-elhagyott-allatkiserleti-labor-olaszorszagban.htmlEgy kísérleti laborban az átlagemberek számára szinte elképzelhetetlen szenvedéseket élnek át az állatok. A legkülönfélébb tesztek végeztével pedig a túlélőket vagy megölik, vagy felhasználják egy újabb, másfajta kísérletben. Egy ilyen labor falai közé nyerhetünk bepillantást a fiatal holland fotós, Roman Robroek jóvoltából. Otthon--Készíts pihe-puha kopogtatót halloweenre!http://www.life.hu/otthon/20161027-molnar-gina-a-ginappi-a-muhely-vloggere-halloweeni-kopogtatot-keszit.htmlHamarosan beköszönt a halloween, van még néhány napod, hogy feldíszítsd otthonodat különböző félelmetes, vagy éppen mókás dekorációkkal. A következő videóban Molnár Ginától, a Ginappi, a műhely vloggerétől azt is megtanulhatod, hogyan készíthetsz különleges halloweeni kopogtatót. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.