Álomotthonok - Így készül egy dizájnos gyorsétterem

otthon gyorsétterem belsőépítészet álomotthon lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Álomotthonok című sorozatunkban most ismét elkanyarodunk kicsit az üzleti élet felé. Az egyedi módon felújított családi házak és luxusvillák után egy újonnan nyíló, dizájnos gyorsétterem belső kialakításának rejtelmeibe engedünk betekintést.

Dóró Judit belsőépítészt egy kecskeméti felkapott áruházban található gyorsétterem átalakításával bízták meg. A hely eddigi enteriőrje egy mediterrán trendet tükrözött, amire napjainkban már egyre kevésbé van igény. A kovácsoltvas használata, valamint az intenzív színek ekkora felületeken már divatjamúltnak számítanak. Ezért is kérték fel Juditot egy újabb, frissebb, egyedibb dizájn és arculat kialakítására. Judit elmondása szerint a tervezési feladat igen izgalmasnak bizonyult, mert három egymással szoros összefüggésben lévő teret kellett úgy megtervezni, hogy végeredményben egységet alkossanak.

Judit elmondása szerint a tervezési feladat igen izgalmasnak bizonyult Forrás: Dóró Judit

Így készül az álomotthon.

A megrendelő által megadott témakör a „vitorlás” és a balatoni hangulat volt, Dóró Juditnak erre alapozva kellett felépítenie mind formában, mind pedig anyaghasználatban a tereket. Némileg komplikálta a térszervezést, hogy a meglévő kapcsolódó terek két bejárattal is rendelkeztek. Az egyik bejárat az utcafront felől található, ahonnan a kiszolgálótérbe juthatnak a vendégek. Az itt található galériaegység szerkezetét a jobb térkihasználás érdekében módosítani kellett. A törtvonalú kovácsoltvas lépcsőt Judit egy egyenes vonalú, könnyed hatású lemezlépcsővel váltotta ki, amelynek új korlátja egy összekuszált hajókötélre emlékeztet.

A törtvonalú kovácsoltvas lépcsőt... Forrás: Dóró Judit
...Judit egy egyenes vonalú, könnyed hatású lemezlépcsővel váltotta ki Forrás: Dóró Judit

A több ülőhely biztosítása érdekében Judit a galériát két irányban megnövelte, az alacsony belmagasság miatt ebbe a térbe egyedi lámpatestek kerültek, a falfelületek pedig látványos hangulatfénnyel ellátott, 3D-s falpaneleket kaptak.

Judit a galériát két irányban megnövelte Forrás: Dóró Judit
Ebbe a térbe egyedi lámpatestek kerültek Forrás: Dóró Judit

A kiszolgálótérben is némi alaprajzi átszervezésre volt szükség a nagyobb vendégkör elhelyezéséhez, ezt Judit a falak mentén húzódó óriási kanapéval és az e köré szervezett logikus asztalelhelyezésekkel oldotta meg. A nagyméretű, egyhangú téglaburkolatú kiszolgálópultot áttervezte egy vitorláshajó-formájú, izgalmas és dizájnos, a hely arculatát képviselő elemmé.

A nagyméretű, egyhangú téglaburkolatú kiszolgáló pultot... Forrás: Dóró Judit
...áttervezte egy vitorláshajó-formájú, izgalmas és dizájnos, a hely arculatát képviselő elemmé Forrás: Dóró Judit

A pult az anyaghasználatát tekintve kihívás volt, mivel sok szempontnak kellett megfelelnie. Az erős napi szintű igénybevétel miatta felülete nagytáblás hidegburkolatból készült, oldalfalát jelképes körablakokkal, lábazati részét hangulatvilágítással hangsúlyoztam.

Dóró Judit

"A megrendelők, mint mindig, most is nagyon örülnek annak, amit irodánk szolgáltatott számukra, sőt elmondásuk alapján messzemenően túlszárnyaltuk mindazt, amit csak álmodni mertek. Nekünk ez az elégedett megrendelői visszajelzés az, amely keretezi egy-egy projekt végeredményét, és további sok szép enteriőr megalkotására késztet a jövőben is."

Az egyébként rendelkezésre álló köroszlopot használta fel Judit árbócnak, mely látványban jelképesen tartja a galériát. A hangulatot hűen tükröző színvilág a balatoni zöldes és az ehhez harmonikusan illeszkedő bronzos-narancs, kiegészülve a hajós érzetet imitáló fényes mahagónival és a lépcső mentén található balatoni képpel. A kiegészítő lámpák stílusa szintén ezt a jellegzetes vitorláshangulatot idézi a formákkal és az anyaghasználattal.

Az egyébként rendelkezésre álló köroszlopot használta fel Judit árbócnak Forrás: Dóró Judit

A kiszolgálótér és az áruházi tér között található átjáróba Judit egy magasított bárasztalt tervezett, amely szorosan összekapcsolódik az átjárót díszítő kapuzattal. Az áruházi részt látványos dizájn álmennyezeti elemmel hangsúlyozta, és egy kapuzattal, ami az áruházból érkezők fogadását szolgálja. A vitorlázós hangulat itt is folytatódik egy óriásposzter erejéig.

Az áruházi részt látványos dizájn álmennyezeti elemmel és egy kapuzattal hangsúlyozta Forrás: Dóró Judit

A székek formája, a lámpatestek, valamint a meszes fa hatású padlóburkolat is nagyszerűen tükrözik a vitorláshangulatot. Egy nyitott, laza, könnyed és mai nemzetközi trendeket követő, igen kellemes hely jött létre, ahová mindenkinek lenne kedve beülni és elidőzni.

Less be Ivanka Trump új washingtoni luxusotthonába!http://www.life.hu/otthon/20170109-ivanka-trump-uj-washingtoni-otthona.htmlNéhány hete még csak találgatták, hogy vajon tényleg Washington D.C.-be költözik-e az új amerikai elnök legidősebb lánya, Ivanka Trump és családja, mostanra viszont már minden eldőlt: íme, az az 5,5 millió dolláros ingatlan, amelyet megvásároltak. OtthonOrigoObama és családja luxusnyaralóban piheni ki az elmúlt évek fáradalmaithttp://www.life.hu/otthon/20170106-obama-es-csaladja-hawaii-luxusnyaraloja.htmlIfj. Barack Hussein Obama 2009. január 20-a óta volt az Amerikai Egyesült Államok elnöke. Második elnöki ciklusa idén januárban véget ér, és mi már azt is megmutattuk, hova költözik az Obama család a Fehér Ház után. Obamáék új otthona sem egy lerobbant viskó, alábbi luxusnyaralójuktól viszont garantáltan leesik majd az állad. Otthon--A hónap színe: a szikrázó hófehérhttp://www.life.hu/otthon/20170104-januar-honap-szine-a-lakberendezesben-a-hofeher.htmlA szürke december után, 2017 első hónapjában végre igazi hóesésben is volt részünk. Ezek után egyértelmű volt, hogy január hónap színe nem lehet más, mint a szikrázó hófehér. Otthon--Megtaláltuk 2016 legszebb ünnepi terítékét!http://www.life.hu/otthon/20170104-eredmenyhirdetes-megtalaltuk-2016-legszebb-unnepi-teriteket.htmlKiélezett verseny folyt az első három helyért, amelyet tegnap éjfélkor le is zártunk. Lássuk, melyik pályázatot szavazták meg olvasóink 2016 legszebb ünnepi terítékének. OtthonThinkstockSztárotthonok, amelyeken 2016-ban válás miatt adtak túl http://www.life.hu/otthon/20161227-elvalt-parok-egykori-csaladi-feszkei.html2016 sajnálatos módon a megdöbbentő válások éve volt. A válás kimondásával párhuzamosan pedig az expárok általában közös szerelmi fészküknek is búcsút intenek. Lássuk hát azokat a csodálatos luxusotthonokat, amelyekben az idén különvált sztárok a szebb időkben együtt éltek. Otthon--Ha ezek a falak beszélni tudnának - Ide menekült harmadik válása után Gábor Zsazsahttp://www.life.hu/otthon/20161222-gabor-zsazsa-egykori-luxusotthona-elado.htmlA Golden Globe-díjas, magyar származású színésznő és legendás férfifaló Gábor Zsazsa 99 évesen, december 18-án hagyta itt a földi létet. A díva egy korábbi luxusotthona most új tulajdonosára vár. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.