Omladozó kastélyok építőkockákból – Elképesztő látvány

2017.01.17. 20:39

Míg az enyészet szélén álló, elhagyatott kastélyokról készült fotók nézegetése közben a hideg futkos a hátadon, addig az elhagyott kastélyokról készült elképesztő makettek láttán garantáltan tátva marad a szád.

Mike Doyle-t annyira lenyűgözték a az üresen álló, elhagyott épületek, hogy gondolt egyet, és a saját módján megörökítette őket: a fényképezőgép helyett ő az építőkockákat hívta segítségül. 

Fényképezőgép helyett ő az építőkockákat hívta segítségülForrás: facebook.com/Mike-Doyles-Art

"Élveztem az építést és az azt megelőző kutatást is, amikor valódi épületeket kerestem inspiráció gyanánt" – mondta Doyle, aki három különböző elhagyott házat is megépített. Azt is hozzátette, hogy igazi kihívás volt számára, hogy a természetes folyamatokat, az enyészet fázisait építőkockákkal kellett megjelenítenie.

Élvezte az építést és az azt megelőző kutatást isForrás: facebook.com/Mike-Doyles-Art

Érdekesség, hogy Doyle pont akkor kezdett el omladozó épületeket makettezni, amikor beütött a gazdasági válság, amit bizony az Egyesült Államokban is megéreztek az emberek: "A makettek készítésekor gyakran az jutott az eszembe, hogy ezek az enyészet szélén álló házak az éppen széteső országunkat szimbolizálják."

Az enyészet szélén álló házak az éppen széteső országot szimbolizáljákForrás: facebook.com/Mike-Doyles-Art

Bizony pepecselős munka volt ezeket a makettházakat felépíteni, egy épület nagyjából 120 000 építőkockából áll, és körülbelül 600 óra alatt épült fel.

elhagyott helyekelhagyott épületekotthonépítőkockaépületLego