Öt érdekesség, amit tudnod kell az Obama család új lakhelyéről

Washington Barack Obama ingatlan otthon Egyesült Államok amerikai elnök Donald Trump költözés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Trumpék beköltöztek, Obamáék kiköltöztek - de nem mentek messzire! Ahogy azt már megírtuk, a leköszönő elnök és családja Washingtonban D. C.-ben marad, egészen pontosan annak Kalorama nevű, igen kifinomult hangulatú, kertvárosias környékén telepszik le. Korábban képeket is mutattunk már új házukról, most pedig néhány érdekességet is elárulunk a Kalorama szomszédságról.

Egyébként nem csak Obamáék költöztek ebbe az előkelő szomszédságba. 2016 decemberében Ivanka Trump és családja is Kaloramát választotta otthonául. Az új amerikai elnök legidősebb lánya, valamint férje, Jared Kushner 5,5 millió dollárért vásárolt itt luxusotthont.

Na de lássuk, mit is érdemes tudni erről a politikusok körében oly felkapott környékről.

Rengeteg előkelő régi ház

Kaloramában egymás után sorakoznak az arisztokratikus épületek, mint például ez az 1930-ban épült ingatlan, amit 5,75 millió dollárért árulnak jelenleg. A legtöbb kaloramai ház meglehetősen tágas, a nappalik kötelező tartozéka a fatüzelésű kandalló, az ingatlanoknak padlótól a mennyezetig érő ablakaik vannak, valamint szinte mindhez tartozik télikert is, valamint egy magánkönyvtár.

Kaloramában egymás után sorakoznak az arisztokratikus épületek Forrás: zillow.com

A Kalorama név görög eredetű

1802-ben Joel Barlow nevű diplomata vásárolta meg ezt a területet, amit akkor még Belairnek hívtak. Barlow nevezte át Kaloramára, ami görögül annyit tesz: "csodálatos kilátás". A terület sokáig egy szinte lakatlan vidék volt, a 19. században kezdtek infrastrukturális fejlesztésbe. Az itt található régi előkelő házak is ekkor épültek.

Joel Barlow nevezte át Kaloramára Forrás: spws.homevisit.com

Waschington D. C. egyik legdrágább környéke

Kaloramában átlagosan 1,3 millió dollárba kerülnek a családi házak, míg Washington D. C. egészében 530 ezer dollárba. Persze itt is lehet "olcsóbban" ingatlanhoz jutni, 379 ezer dollárért például már lehet venni egy egyszobás lakást egy társasházban.

Kaloramában átlagosan 1,3 millióba kerülnek a családi házak Forrás: gregpowers.us

Jó a fekvése

Mivel Kalorama egy csendes kertvárosi rész, inkább azok költöznek ide, akik nyugalomra vágynak. De kiváló adottságai miatt senkinek nem kell elszakadnia a pörgős városi élettől sem, ugyanis olyan városrészek határolják, mint például Woodley Park, amely híres a menő kávézóiról és exkluzív bárjairól, valamint Georgetown, ahol szintén rengeteg szórakozási lehetőség várja az embert. Az meg csak ráadás, hogy a Fehér Ház innen mindössze 13 percre van autóval.

Kiváló adottságai miatt senkinek sem kell elszakadnia a pörgős városi élettől sem Forrás: airbnb.com

Több korábbi amerikai elnök is itt telepedett le

Kalorama mindig is az amerikai elnökök egyik közkedvelt környéke volt, Barack Obama lesz a 6. elnök, aki Kaloramában telepszik le. Itt élt korábban Woodrow Wilson, William Howard Taft, Franklin D. Roosevelt, Warren Harding és Herbert Hoover is.

Itt élt korábban Woodrow Wilson Forrás: Flickr/Mr.TinDC

Így alakítja majd át Donald Trump egy aranyozott giccspalotává a Fehér Házathttp://www.life.hu/otthon/20170124-mennyire-alakithatja-at-a-trump-csalad-a-feher-hazat.htmlA Trump család korábbi otthonát látva bizony van ok az aggodalomra. A New York-i luxus penthouse berendezését a 18. századi Franciaország inspirálta, az ingatlan gyakorlatilag egy giccses aranykalitka. Vajon az újdonsült amerikai elnök ugyanezt a vonalat szeretné majd továbbvinni új otthonában is? Meglehet, a Fehér Ház szigorú szabályai viszont (szerencsére) nem adnak neki teljesen szabad kezet. OtthonThinkstockÍme, az Egyesült Államok jelenlegi legdrágább otthonahttp://www.life.hu/otthon/20170123-az-usa-legdragabb-otthona-250-millio-dollar.html250 millió dolláros, azaz nagyjából 73 milliárd forintos kikiáltási árával ez a 12 hálószobás, 21 fürdőszobás Los Angeles-i kúria az Egyesült Államok jelenlegi legdrágább eladó otthona. Otthon--Öt szabály, amit idén mindenképpen érdemes beiktatnod a házirendbehttp://www.life.hu/otthon/20170120-5-szabaly-amit-2017ben-tarts-be-otthonodban.htmlÚjévkor a legtöbb ember egy csomó olyan fogadalmat tesz, amit aztán nagyjából az első hét után rendre meg is szeg. Éppen ezért a következőkben mi egyáltalán nem akarunk teljesíthetetlen feladatok elé állítani: öt olyan könnyen kivitelezhető tanácsot adunk, amit betartva garantáltan jobban érzed magad az otthonodban. OtthonOrigoA luxushotel már lejárt lemez - A sztárok inkább az Airbnb-t választjákhttp://www.life.hu/otthon/20170119-a-sztarok-is-airbnbznek-luxus-otthonokban.htmlÚgy tűnik, a hírességek egyre jobban unják a jól ismert luxushoteleket, mert egyre többen szállnak meg pazarabbnál pazarabb magánházakban az Airbnb segítségével. OtthonOrigoAz özvegyen maradt Celine Dion árulja az egykori családi házáthttp://www.life.hu/otthon/20170118-celine-dion-arulja-volt-ferjevel-kozos-otthonat.htmlEz a 7,6 millió dolláros kastély Celine és hajdani férje, René Angélil közös kis szerelmi fészke volt. Azonban mivel René 2016-ban meghalt, az énekesnő most szabadulni szeretne a szomorú emlékektől. Otthon--Álomotthonok - Így készül egy dizájnos gyorsétteremhttp://www.life.hu/otthon/20170111-alomotthonok-sorozat-doro-judit-gyorsetterem-terv.htmlÁlomotthonok című sorozatunkban most ismét elkanyarodunk kicsit az üzleti élet felé. Az egyedi módon felújított családi házak és luxusvillák után egy újonnan nyíló, dizájnos gyorsétterem belső kialakításának rejtelmeibe engedünk betekintést. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.