Lakberendezési hibák, amik még a párkapcsolatodra is rossz hatással lehetnek

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat otthon lakberendezés szakítás veszekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem is gondolnád, de párkapcsolatodra bizony közös otthonotok is hatással van. A dekorációs, lakberendezési problémák sok apró vitát gerjeszthetnek közted és párod között, aminek hatására a meghitt közös zugotokból könnyen csatatér válhat. Kerüld el a vitákat egy kis előrelátással. A következőkben egy New York-i párkapcsolati szakértő tanácsait tolmácsoljuk.

Nem beszéltek a kanapéról

Elsőre furcsának hangozhat, de bizony a kanapé számos vita forrása lehet. Ez az a bútordarab (az ágyon kívül), amin valószínűleg sok időt fogtok eltölteni, épp ezért olyat kell választanotok, amivel mindketten meg lesztek elégedve. "A leggyakoribb hiba, ha az egyik fél dönt a vásárlásról kizárólag a saját ízlése és kényelme alapján, és elvárja, hogy a partnere is teljes mértékben elfogadja azt" - mondja Jane Greeg New York-i párkapcsolat-szakértő, majd hozzáteszi, hogy az sem szerencsés, ha a kanapé elhelyezéséről is csak az egyik fél dönt, ahelyett, hogy kikérné társa véleményét is.

Olyat kell választanotok, amivel mindketten meg lesztek elégedve Forrás: Thinkstock

Szóval ha eddig még soha nem beszélgettél el szerelmeddel a kanapéról, itt az idő, hogy kikérd róla a véleményét.

A személyes tér hiánya

Igen, szereted a párodat, de ettől függetlenül neked is, mint mindenkinek szüksége van egy olyan saját zugra, ahol egy kis én-időt is eltölthetsz. Jane Greeg szerint minden otthonban minden lakónak ki kellene alakítani egy olyan kényelmes, személyes kis zugot, ahova elvonulhat.

Ilyen lehet például egy dolgozó- vagy tanulószoba, de akár a hálószobából vagy nappaliból is le lehet választani egy kis teret. Egy szimpatikus zugba rendezz be magadnak egy pipereasztalt, vagy csak szimplán told oda a kedvenc kényelmes foteledet, amibe belehuppanva elvonulhatsz a világtól.

Kupis éjjeliszekrény

Az éjjeliszekrény az első, amit ébredés után és az utolsó, amit lefekvés előtt meglátsz, éppen ezért fontos, hogy relatív rend legyen rajta. Ha fecnikkel, félbehagyott könyvekkel, mobiltelefon-töltőkkel és más apróságokra van tele, akkor ez a nagy rendetlenség és szétszórtság tudat alatt stresszt gerjeszt benned, ami nemcsak az éjszakáidra de a nappalidra is negatív hatással lehet.

Az éjjeliszekrény az első, amit ébredés után és az utolsó, amit lefekvés előtt meglátsz Forrás: Thinkstock

"Ezek a felesleges tárgyak a párok közös energiaszintjére is negatívan hatnak, sőt akár felesleges vitákat is szülhetnek" - vélekedik Jane Greeg.

Csak egyikőtök érdeklődési köre dominál

Természetes, hogy támogatod és értékeled a párod hobbiját, de tudatosítani kell magadban és partneredben is, hogy egy közös térben éltek, éppen ezért nem szabad, hogy csak egyiktőtök személyes tárgyai uralják a helyiségeket.

"Még ha oda is vagy a gitárokért, akkor se pakold tele az egész nappalit gitáros relikviákkal, és ne ragaszd tele a lakás összes falát gitáros plakátokkal. Próbáljatok egyensúlyt teremteni otthonodban" - tanácsolja a szakértő.

Az exbarátnők szelleme

Persze írhattunk volna expasik szellemét is, a lényeg ugyanaz: a volt szerelmek emlékeinek nincs helye a közös fészketekben. Egyértelműnek tűnhet, de meg lennél lepve, milyen sok embernek okoz problémát kidobni a szekrényből az elmúlt szerelem csontvázait.

"Volt egy kliensem, aki az ágya alatt őrizgette az exbarátja bekeretezett képét. Azt mondta, meg szeretnél tartani a keretet - amit még a volt kedvesétől kapott - hogy majd az új kapcsolata képét tehesse bele. A hölgy szó szerint és átvitt értelemben is őrizgette egy elmúlt, rossz kapcsolat keretét"- meséli Jane Greeg.

"Volt egy kliensem, aki az ágya alatt őrizgette az exbarátja bekeretezett képét" Forrás: Thinkstock

Egy szó mint száz, az ágy alatt tartott szívfájdító emlékektől jobb megszabadulni, már csak a jelenlegi partner miatt is. Nem biztos, hogy örülne, ha tudná, hogy az ex még ma is ott leselkedik az ágy alatt.

A sötét ötven árnyalata - a lakberendezésbenhttp://www.life.hu/otthon/20170221-sotet-szinek-fekete-es-szurke-a-lakberendezesben.htmlChristian Grey és Anastasia Steele története folytatódik, A sötét ötven árnyalata rajongók millióit csábítja be a mozikba világszerte. Egy korábbi cikkünkben elárultunk néhány kulisszatitkot Christian Grey filmbeli luxusotthonáról, most pedig adunk néhány, a filmhez kapcsolódó lakberendezési tippet – rendezd be otthonodat A sötét ötven árnyalatából inspirálódva! Otthon--Otthonod színei a hangulatodra is befolyással vannakhttp://www.life.hu/otthon/20170220-igy-befolyasolja-a-hangulatodat-az-otthonod-szine.htmlMi alapján választod ki az otthonodban megjelenő színeket? A személyes ízlésed a döntő, netán inkább az aktuális trendeket követed? Itt az ideje, hogy számításba vedd a különböző színek pszichológiai hatásait is – a következőkben ebben segítünk. OtthonThinkstockEladó Meg Ryan monokróm luxusotthonahttp://www.life.hu/otthon/20170218-meg-ryan-eladja-new-yorki-luxusotthonat.htmlA szerelem hálójában egykori sztárja – aki manapság főleg plasztikai baklövéseivel kerül a címlapokra – szabadulna káprázatos monokróm otthonától. Te beköltöznél ebbe a nem mindennapi lakásba? OtthonOrigoLess be Richard Gere romantikus panziójába!http://www.life.hu/otthon/20170217-richard-gere-panzioja-new-york-kulvarosaban.htmlNew Yorktól csupán egy órányira, Belford csendes városában található az a hangulatos kis vendéglő, aminek tulajdonosa nem más, mint a Micsoda nő sztárja, Richard Gere. OtthonOrigoEgy lebontásra ítélt tuberkulóziskórház utolsó pillanataihttp://www.life.hu/otthon/20170215-egy-elhagyott-tuberkolozis-korhaz-az-egyesult-allamokban.htmlNéhány évtizeddel ezelőtt több száz beteget kezeltek itt, nemrég viszont kimondták az épület halálos ítéletét. Nézd meg egy bontás előtt álló hajdani kórház utolsó képeit. Otthon--A férfi, aki berendezte Christian Grey dögös luxusotthonát http://www.life.hu/otthon/20170214-nelson-coates-a-sotet-otven-arnyalatanak-latvanytervezoje-mesel.htmlNéhány napja megérkezett végre A szürke ötven árnyalata című film folytatása, A sötét ötven árnyalata. Ez alkalomból a film látványtervezője, Nelson Coates osztott meg egy-két érdekes kulisszatitkot az amerikai Elle Decorral. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.