A megunhatatlan, ezerarcú fehér

otthon árnyalat Fehér szín lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem is gondolná az ember, hogy a fehér színnek mennyi különböző árnyalata van, és hogy ezekkel a minimálisan eltérő tónusokkal milyen különféle hangulatokat lehet kifejezni. Jöjjön öt különböző fehér szín, amelyekkel más-más atmoszférát teremthetsz otthonodban.

Az alábbiakban nemzetközi dizájnerek véleményét idézzük majd egy-egy színárnyalattal kapcsolatban.

Porcelánfehér

„A porcelánfehérrel szinte nem lehet mellélőni, mindegy, hogy milyen lakberendezési stílusról legyen szó, szeretem használni. A hófehérrel szemben a porcelánfehérnek inkább melegebb, bézsszerű tónusa van, így azok is bátran használhatják, akik ódzkodnak, a vakító fehér ridegségétől” – mondja Eric Cohler dizájner.

Forrás: behr.com

Tiszta fehér

„Számomra olyan, mint egy jó barát. Ez az az árnyalat, amely minden napszakban, legyenek bármilyenek is a fényviszonyok, állandó és mutatós tud lenni. De délutánonként, ha éppen úgy süt be a nap a lakásba, ez a tónus szinte ragyog a falon” – mondja Brad Ford lakberendező.

Forrás: Thinkstock

Gyapjúfehér

„A gyapjúfehér az egyik leglágyabb árnyalata a fehér színnek, ami egy kicsit már a sárgába is hajlik. Egy gyapjúfehér fal tökéletes lehet olyan helyiségekbe, hol sok fabútor található. Én kifejezetten szeretem hálószobákban használni” – mondja Elizabeth Martin dizájner.

Forrás: Thinkstock

Gyöngyvirágfehér

„Több mint 20 éve találtam rá erre az árnyalatra, ami azóta is örök favorit nálam. Jól tud működni a világos, sok természetes fényt kapó szobákban, de azokban is, amelyekben több fényre lenne szükség” – mondja Alessandra Branca dizájner.

Forrás: Thinkstock

Papírfehér

„A papírfehér árnyalatot főleg konyhákban és fürdőszobákban szoktam használni. Ebben a színben tökéletes elegyet alkot a márványszürke és a hófehér” – Katie Ridder lakberendező.

Forrás: behr.com

Megjött a kedved ehhez a ragyogó színhez? Mutatunk még néhány káprázatos képet, amelyekből bátran inspirálódhatsz!

/1510/H_feh201510721584

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.