lakásprojekt2017 otthon a hónap színe hónap színe cseresznyevirág
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden tavasszal hófehér és világos rózsaszín sziromtenger borítja el Japán utcáit - ilyenkor jön el a szakura, azaz a cseresznyefa virágzásának ideje. Nem is lehetne hát ideálisabb árnyalatot választani április hónap színének, mint a halvány rózsaszín cseresznyevirágot.

Halvány, megnyugtató tónusainak köszönhetően a cseresznyevirágszín pihentetően hat az emberre. Hamvas árnyalatának hála pedig éppúgy sugározhat magából gyermeki bájt, mint finom nőiességet, így tökéletes választás lehet a háló- vagy a babaszobába egyaránt.

Halvány, megnyugtató tónusainak köszönhetően a cseresznyevirágszín pihentetően hat az emberre Forrás: Thinkstock

A cseresznyevirág halvány rózsaszíne igazi jolly joker, szinte minden lakberendezési stílusba könnyedén beilleszthető: vidéki, mediterrán, távol-keleti, de még a high-tech környezetben is jól mutathat, és szépen harmonizál más színekkel. Zölddel kombinálva naturális, klasszikus hatást érhetsz el, a szürke kiemeli a rózsaszín természetes báját, a sárgával társítva pedig a nyár vidám hangulatát csempészheted be otthonodba.

Ha első hallásra kicsit ódzkodsz a rózsaszín szín használatától, akkor próbáld ki először csak kicsiben: szerezz be néhány cseresznyevirág-színű dekorációt, de egy kisebb szőnyegen vagy akár a székek kárpitján is tesztelheted.

A cseresznyevirág egyébként a feng shuiban is fontos szimbólum: a remény és a tavasz megtestesítője.

Megjött a kedved a bájos cseresznyevirághoz? Inspirálódj képeinkből!

/1704/A_h_n201741131949

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.