Kiadó az amstetteni rém otthona - Így néz ki most Josef Fritzl háza

Forrás: AFP/Robert Jaeger -
Josef Fritzl pedofil amstetteni rém lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az amstetteni rém a rácsok mögött a szabadulásában reménykedik. Amennyiben ez meg is történik, nem nagyon lesz hova mennie. Egykori lakását ugyanis megvásárolták, felújították és most bérlőket keresnek bele.

Josef Fritzl, az amstetteni rém felfoghatalan bűnöket követett el. 24 évig tartotta fogva saját lányát a lakásának pincéjében, nagyjából 3000-szer megerőszakolta. Hét gyermeket szült a lány az elmebeteg apjának, az egyik baba azonban elhunyt. Fritzl 2008-ban bukott le, amikor az egyik gyerek olyan beteg lett, hogy kórházba kellett szállítani. 2009-ben zárták börtönbe, életfogytiglani büntetést kapott, de sosem bánta meg tetteit. A lánya sosem jelent meg a nyilvánosság előtt, hat gyermekével továbbra is Ausztriában él.

Josef Fritzl, az amstetteni rém Forrás: AFP/Robert Jaeger

A rémtettek egykori helyszíne, az amstetteni rém háza mostanra teljesen átalakult. A házat tavaly év végén eladták, 160.00 Eurót fizettet érte a vevő. 10 lakást alakítottak ki az ingatlanban, teljesen felújították.

Josef Fritzl háza Amstettenben Forrás: AFP/Samuel Kubani

"A lakásokat kiadtuk, a bérlők pedig nagyon elégedettek" - mondta az ingatlan új tulajdonosa a Heute magazinnak.

A pincebörtönt - ahol a férfi a gyerekeket és a lányát tartotta - 2013-ban bebetonozták, hogy soha, senki ne léphessen be oda.

/1704/Elad_2017427144552



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.