Vennél egy Disney-kastélyt? Segítünk a döntésben!

Forrás: disneyparks.com -
mese kastély Disney
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Milyen lenne a Disney-hercegnők helyében lenni, az ő csodálatos palotáikban élni? Ki ne álmodozott volna erről kislány vagy akár felnőtt korában? Ám nem mind arany, ami fénylik. Lerántjuk a leplet a mesékből csodálatosnak és végtelenül romantikusnak tűnő palotákról és kastélyokról! Most lehetőséget kapunk arra, hogy részt vegyünk egy Disney-kastély-bemutatón, melyet egy ritkaságszámba menően őszinte ingatlanügynök vezet.

Elza Jégpalotája (Jégvarázs)

A kilátás egyszerűen fantasztikus, a fények lenyűgözőek sőt, még beépített LED-világítás is tartozik ehhez a csodálatos palotához. Az egész látványvilág már messziről hirdeti, hogy az itt lakó bizony nem ismer tréfát, ha az erő és a hatalom szimbolizálásáról van szó.

Elza Jégpalotájából a kilátás egyszerűen fantasztikus, és a fények lenyűgözőek Forrás: Walt Disney Pictures

Amennyiben ideköltözünk, ne spóroljunk a meleg ruhákkal, takarókkal és plédekkel, mivel fűtésrendszer nincs kiépítve, ellenben van belső korcsolyapálya, és a padlón is könnyen át lehet látni, ami több gyerkőc esetén remekül helyettesíti a belső megfigyelőrendszert – így ezen máris rengeteget spóroltunk. Mondhatnánk, hogy a szégyenlősek válasszanak más ingatlant, hisz a falak is áttetszőek, mivel azonban szomszéd közel s távol nincs, és a turistaútvonalak se erre vezetnek, így nem kell aggódnunk a kíváncsi tekintetek miatt. A palota plusz „tartozéka” egy hószörny, amely kivált mindenféle térfigyelő- és riasztórendszert – és ismét sikerült megtakarítanunk rengeteg pénzt. A forró fürdőt, kandallót felejtsük el, ha ezt a remek ingatlant választjuk, mivel senkinek sem hiányzik, hogy a fejére olvadjon a mennyezet. A konyha – az előbbi okok miatt – szintén hiányzik, de a rénszarvasszános pizzafutárokra bátran számíthatunk – időjárástól függően 12–18 óra a szállítási idő. A közelben – alig 1 napos útra – belebotlunk Arendelle városába, amely barátságos lakóiról és szeszélyes vizű kikötőjéről ismert.

Remek választás a hívatlan vendégeket nem szívlelők és a minimalista lakberendezést kedvelők számára, ám nem ajánljuk többgenerációs családoknak, mivel minden bútor, lépcső, no meg persze a padló is rendkívül csúszós – és valljuk be, senkinek sem hiányzik a nagymama hetenkénti combnyaktörése.

Triton király palotája (A kis hableány)

Gyöngyhalászok és búvárok előnyben! Ez a víz alatti palota igazi csemege a ritka építészeti megoldások kedvelői számára. Amennyiben a mélyben uralkodó nyomást kibírjuk, és egy evolúciós ugrással kopoltyút növesztünk, valóban ez lehet álmaink otthona. Magassága ellenére könnyen megközelíthető bármelyik szobája, így nem kell többé aggódnunk a recsegő padló miatt, ha a lányunkhoz „vendégségbe” érkezik a barátja. Zajkeltés nélkül tudjuk kilesni, és adott esetben egy arra járó halraj beterelése révén félbeszakíthatjuk a túlzott romantikázást.

Triton király palotája igazi csemege a ritka építészeti megoldások kedvelői számára Forrás: Walt Disney Pictures

A belső terek nagyok, a bútorok java része korallból és kagylóból áll, ezért kisgyerekes családoknak nem ajánljuk, mivel a gyerkőcök felhorzsolhatják, megvághatják magukat úszás közben. A palotát építők mindenre gondoltak: a közelben halad el egy melegáramlat, mely hozzávetőleg egyenletes hőmérsékletet biztosít, éjszaka pedig a szomszédban lévő árokból felúszik pár világító puhatestű, akiket kedves szavakkal és megfelelő mennyiségű haltrutymóval könnyedén be lehet szoktatni a palotába, így biztosítva a fényt.

A legnagyobb előnye ennek az örök úszómedencés palotának – a már felsoroltak mellett – mégis az, hogy nem tud leégni, így tűzkárra nem kell biztosítást kötni, amivel éves szinten jelentős összeget takaríthatunk meg. Amennyiben ezt választjuk, egy dolgot jobb, ha megjegyzünk: sose higgyünk a poliptestű, mélyen dekoltált szomszédnak.

Hamupipőke, Csipkerózsika, A kis hableány – gyermekkorunk kedvenc meséi, melyeket a mai napig szívesen előveszünk egy-egy unalmas estén. De valóban úgy végződnek a történetek, ahogy a Disney-feldolgozásokból ismertük őket? Most kiderül!

Dunbroch vára (Merida, a bátor)

A Skót-felföld, mely lélegzetállító szépségével egyből rabul ejti szívünket, egy csodálatos épületet rejt. A kora középkori építészetre jellemző minden szépséget és romantikát megtalálunk ebben a várban. Az apró ablakok ugyan nem biztosítanak természetes világosságot a szobákban és termekben, de így legalább nem látjuk, hogy kint épp ködös, felhős, esős-e az idő. Fatüzelésű, robusztus kandallók ontják magukból a meleget, melyek remek ruhaszárítók is egyben, amire szükségünk lesz, hisz itt igen gyakran elered az eső. Nincs csatornarendszer, így a tisztálkodás minden alkalommal egy külön kis program – vízhordással, melegítéssel egybekötve –, öröm az ürömben, hogy ez kiváltja a tévénézést, mivel ennek a szenvedélynek itt nem fogunk tudni hódolni, hisz áram sincs a várban. Van azonban rengeteg fáklya, melyek nem csupán fényt, hanem meleget is adnak, ennek pedig egy ilyen esős, nyirkos térségben bizony mindig örülünk. Azok, akik a fenntarthatóság elvét vallják, ez egy kihagyhatatlan ajánlat. A közeli erdőben lehet vadászni, és még egy konyhakertnek is akad hely – bőven.

Dunbroch várában minden kora középkori építészetre jellemző szépséget és romantikát megtalálunk Forrás: Disney Wikia

Elsősorban azok találhatják meg rég áhított otthonukat ebben a skót várban, akik szeretik a barlang-szerű, jól védhető és rusztikus épületeket, no meg persze nem zavarja őket a rengeteg eső. Kifejezetten ajánlott még nagycsaládosoknak, hisz rengeteg szobával rendelkezik, és a közösségi terei is elég nagyok egy-egy remek familiáris összejövetelhez. A fabútorok – melyek egytől egyig mesterember keze munkáját dicsérik – a ház részét képezik, értük felárat nem számítunk fel – így elkerülhető a nehézkes és drága bútorszállítás. Azt említettem már, hogy gyakran esik az eső?Dauerolt, illetve egyenes tincseiket hajvasalóval kivitelező vevőinktől ezennel el is köszönünk.

A királyfi kastélya (Hamupipőke)

Íme, a felhőkarcolók középkori elődje. Pompa, fényűzés, számtalan hálóterem és kis szalon, valamint egy hatalmas bálterem várja azokat, akik szeretnék a magukénak tudni a régi nemesi dinasztiák örökségét. Nem árt, ha rendelkezünk pár megbízható és fáradhatatlan bejárónővel, mivel ezt a kastélyt egész biztosan nem fogjuk tudni magunk takarítani. Ugyan nincs se áram, se víz bevezetve, de ezekért az apró kellemetlenségekért cserébe kapunk lélegzetelállító belmagasságot, hatalmas csillárokat – melyek gyertyáit valaki csak meggyújtja az este közeledtével – és baldachinos ágyakat. A kétszárnyú ajtóknak köszönhetően a hölgyek bátran viselhetik a gyerekkoruk óta áhított abroncsos ruhákat.

Pompa, fényűzés, számtalan hálóterem és kis szalon, hatalmas bálterem – mindez megtalálható Hamupipőke és a Herceg kastélyában Forrás: disneyparks.com

Tériszonnyal vagy nehézlégzéssel küzdőknek nem ajánljuk, mivel a legfelső szintek a felhők fölé érnek, ahol ritkább a levegő, ráadásul ahhoz, hogy ebbe a magasságba feljussunk, megszámlálhatatlan lépcsőfokot kell megmászni. Ám, az erőfeszítés megéri, mivel a kilátás kárpótol minket minden fáradságunkért. Nem árt azonban kétszeri is ellenőrizni, hogy minden nálunk van-e, ami a toronyban kelleni fog, hisz nincs is annál dühítőbb, mint felérve rájönni, hogy a szendvicsünkből hiányzik a majonéz, anélkül pedig túl száraz lenne megenni.

Mesebeli kastélyok a valóságbanhttp://www.life.hu/otthon/20170210-kulonleges-kastelyok-a-vilagban.htmlAz évszázadokkal ezelőtt épült kastélyoknak és váraknak olyan misztikus hangulatuk van, ami egyszerűen magával ragadja az embert. Építészeti remekművek, amelyek egy letűnt korba kalauzolnak bennünket. A következőkben öt igazán különleges kastélyt mutatunk be. OtthonThinkstockLesd meg az egykori szovjet milliárdos luxuskastélyáthttp://www.life.hu/otthon/20170331-lesd-meg-egy-szovjet-milliardos-amerikai-luxusotthonat.htmlÉld át a 20-as évek csillogását, és lesd meg, milyen burzsuj életet élt ebben a 85 millió dolláros villában az egykori szovjet milliárdos. Az elképesztő ingatlan most új tulajdonosára vár. Otthon--Egy mesebeli tündérkastély káprázatos pusztulásahttp://www.life.hu/otthon/20160302-miranda-kastely-elhagyott-neogotikus-kastely-belgiumban.htmlEgy igazi romantikus tündérkastély - lehetne. A több évtizede elhagyottan álló Miranda-kastély jelenlegi állapotában viszont sokkal inkább egy neogótikus kísértettanyára emlékeztet. Otthon--Gondolta volna, hogy még egy Disney-mesén is fogást találnak a cenzorok?http://www.unikornis.hu/kultura/20170314-disney-szepseg-es-a-szornyeteg-malajzia-emma-watson-lmbtqi.htmlA Walt Disney kénytelen volt elhalasztani A szépség és a szörnyeteg című film maláj bemutatóját egy egyértelműen nem heteroszexuális karakter miatt. Malajzia ugyanis keményen bünteti, ha a filmekben meggondolatlanul ábrázolják az LMBTQ-közösséghez tartozó szereplőket. KultOrigoAz anya, aki Disney-hercegnőt csinált a lányábólhttp://www.unikornis.hu/elet/20170227-disney-szepseg-es-a-szornyeteg-hamupipoke-a-kis-hableany.htmlAnya-lánya típusú hobbi lett Camillia Courts kanadai fényképész ötletéből, aki egyszer az egyik Disney-hercegnő jelmezében fotózta le a kislányát. Azóta mindketten elég komolyan veszik a cosplayesdit, a hétéves Layla szinte minden királykisasszony bőrébe belebújt már. ÉletOrigoÓriásit kaszált Carrie Fisher halálán a Disney filmstúdióhttp://www.life.hu/kult/20170102-oriast-kaszalt-carrie-fisher-halalan-a-disney-filmstudio-biztositas.htmlMinden idők egyik legnagyobb biztosítási összegét, 41 millió dollárt (12 milliárd forintot) könyvelhet el a Star Wars-filmeket gyártó Disney filmstúdió, amely bebiztosította magát arra az esetre, ha a Leia hercegnőt alakító Carrie Fisher nem tudná eljátszani szerződésében vállalt szerepét. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.