alternatív energiaforrás megújuló energia építkezés tető napelem Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. tetőcserép
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Másfél éves kutatás és fejlesztés előzte meg a nagy bejelentést, mely alapjaiban változtathatja meg az alternatív energiaforrás kihasználását a családi házak esetén.

Az egyik legnépszerűbb megújuló energia a napsugárzás. Sok házon látni napelemeket, melyek – főként a nyári időszakban – kiváló áramforrásként működnek. A tulajdonos tárolhatja az így „keletkezett” áramot akkumulátorokban, de hálózatra is kötheti, mellyel a villanyóráját visszafelé pörgetve plusz bevételre tehet szert.

A zöldenergia nem csupán az abszolút jövőt képviseli, de mára szinte bárki számára elérhető alternatívát is jelent.

Hagyományos napelemek a háztetőn Forrás: Dreamstime

Tetőcserépbe integrált napelem

Lényegében a napcellák egy speciális módszer segítségével bele vannak építve a tetőcserepekbe, így felhelyezésük és megjelenésük, szinte semmiben sem tér el a hagyományosokétól.

A Futuron névre keresztelt tető, egyszerre jeleníti meg az erős és tartós technikát, valamint a 21. századi, előremutató gondolkodást. Minden arra mutat, hogy a tető, mint a ház aktív része nyer teret a közeljövőben. Ehhez igazodik ez az új fejlesztés is.

Tetőcserépbe integrált napelem Forrás: Futuron Tetőcserép

A tesztelések bíztatóak

2017 tavasza óta, Bólyban monitorozzák a napelemes tetőcserepeket. A fejlesztés folyamatos, melyben nagy szerep jut a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszékének nemzetközileg elismert szakértő csapatának. Ők azok, akik elismert mérnöki szaktudásukkal, laboratóriumi hátterükkel biztosítják a megfelelő mérési technológiát.

Gódi Attila Forrás: Makroler Kft./Dernovics Tamas

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.