Bogaraktól hemzseg az élő karácsonyfa

tetvek bogarak karácsonyfa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Karácsonykor két táborra szakadnak az emberek: az egyik csapatba a műfenyő hívei tartoznak, a másikba azok, akik az élő fára esküsznek. Mindkettő mellett szólnak ész érvek, ám itt egy igen komoly indok a műfenyő mellett: az élő fenyőfák hemzsegnek a bogaraktól!

Vannak, akiknek csak akkor szép és igazi a karácsony, ha élő fát állítanak a lakásban, és azt díszítik fel., és vannak, akik a műfenyőre esküsznek. A két tábor között parázsvita alakulhat ki az ünnepek alatt, de itt egy megdönthetetlen érv, melyet a műfenyősök minden évben aduászként használhatnak fel a viták során: az élő fával együtt ugyanis olyan dolgokat is beviszünk a házba, amit normális esetben irtani szoktunk.

Az élő karácsonyfán nemcsak díszek vannak! Forrás: Thinkstock

A fenyőfák ugyanis tele vannak tetvekkel és mindenféle bogarakkal, nagyjából 25 ezer élősködő hemzseg a gyönyörűen feldíszített karácsonyfán. A téli időszakot normális esetben ezek a bogarak hibernációban töltik, de a meleg és a fények hatására életre kelnek.

Az, aki undorodik az ilyesmitől jobban teszi, ha műfenyőt választ,

de egyébként nem jelentenek túl nagy problémát az egészségre, csak amennyiben valaki allergiás. A bogarak többsége le sem mászik a fáról, és egy idő után önmaguktól elpusztulnak elegendő élelem híján, persze akkor valószínűleg lepottyannak az ágakról...

Meseszép karácsonyi dekoráció - Ragasztópisztoly és csillámporhttp://www.life.hu/otthon/20171201-meseszep-karacsonyi-dekoracio-disz-ragasztopisztoly-es-csillampor.htmlA ragasztópisztollyal nem csupán két dolog szoros barátságát tudod elérni. Bizony csodás karácsonyi dekorációt is készíthetsz vele – még az adventi koszorúról sem maradtál le. Egy szett megvétele nem kerül sokba, főként ha azt vesszük, hogy mennyi mindenre használhatod, mennyi csodaszép dolgot tudsz a segítségével alkotni. OtthonOrigoBritney Spears megmutatta álomszép otthonát: videóhttp://www.life.hu/otthon/20171203-britney-spears-megmutatta-alomszep-otthonat-video.htmlBritney Spears idén igazán kitett magáért, már ami az otthoni dekorációt illeti: megmutatta fényárban úszó álomszép kéglijét. OtthonOrigoAdvent első vasárnapja - Karácsonyi díszbe öltözött a Windsor kastélyhttp://www.life.hu/otthon/20171130-advent-elso-vasarnapja-karacsony-windsor-kastely.htmlAdvent vasárnapjain, bemutatunk 1-1- híres épületet, vagy épp csodaszép házat, melyek karácsonyi dekorációi mesébe illőek és utánozhatatlanok. A brit királyi család az elmúlt napokban Harry herceg és Meghan Markle eljegyzése kapcsán szerepelt a sajtóban, de tartogatnak ők más csodát is az alattvalóik és a világ számára. A karácsonyt megelőző időszak első fontos napján, az angliai Windsor kastély lélegzetelállító dekorációit hoztuk el. Otthon--4+1 tipp, ami segít neked is élvezetesebbé tenni a takarítást http://www.life.hu/otthon/20171129-5-dolog-amitol-alom-lesz-a-takaritas.htmlA takarítás egy olyan tevékenység, amit az emberek vagy utálnak, vagy szeretnek. Egy azonban biztos, meg kell csinálni újra és újra, éppen ezért érdemes megtalálni vele a közös hangot, hogy ne szükszégszerű rossznak éld meg a rendrakással töltött időt. OtthonOrigoKarácsonyvárás - Készíts idén különleges adventi koszorúthttp://www.life.hu/otthon/20171127-kulonleges-adventi-koszoruk-karacsony-diy.htmlVasárnap, azaz december 4-én kezdetét veszi az adventi időszak. Légy bátor, és szakíts a hagyományos formával, színekkel! Idén készítsd el saját magad az adventi „koszorút" úgy, ahogy neked a legjobb. Ehhez adunk most inspirációs ötleteket, Irány egy hobbibolt, de nem árt körbenézni otthon is! OtthonOrigoEgy szoba, mely a háziasszonyok menedéke lehethttp://www.life.hu/otthon/20171130-egy-szoba-mely-a-haziasszonyok-menedeke-lakberendezes.htmlEgy fárasztó nap után, minden nő szeretne egy nyugodt, ám mégis kellő inspirációt nyújtó szobában pihenni. De milyen is egy ilyen, kifejezetten nők számára tervezett helyiség? Talán rózsaszínben pompázik ugró unikornisokkal? Még véletlenül sem. Nézd meg! OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.