fashion week babaszoba kialakítás otthon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az új kis családtag számára mindig nagy kihívás megtervezni az ideális kuckót. Az első gyermeknél a legnehezebb a feladat, hiszen ilyenkor az édesanya számára még nem áll rendelkezésre az a rutinból fakadó tudás, amivel tökéletesen tudja kialakítani a kicsi terét.

Milyennek kell lennie a babaszobának?

Kimmel Andrea, a Cilek.hu és a Kandy.hu gyerekbútor webáruházak tulajdonosa szerint a babaszobának mindenképpen olyannak kell lennie, ami a baba és a mama kényelmét egyaránt szolgálja.

Világos, jól szellőztethető teret válasszunk, ahol kényelmesen elfér a kiságy, a pelenkázó, és a kismamának egy kényelmes fotel vagy heverő a szoptatáshoz. Erre a három bútorra mindenképpen szükség lesz. Igaz, hogy kezdetben csupán néhány bútorra van szüksége a kicsinek, mégsem érdemes automatikusan a legkisebb szobát adni neki. Nagyon hamar elkezd kúszni, mászni, és pillanatok alatt fel fog állni. Onnantól pedig sokkal több hely kell neki.

A babaszoba a baba és a mama kényelmét is szolgálja Forrás: cilek.hu

A babaszoba berendezése nem a babaszaküzletben kezdődik!

Első lépésként otthon kell megterveznetek, hogy hol és mennyi helye lesz a kicsinek. Le kell mérni pontosan a szoba méreteit, és ahhoz kell kiválasztani a megfelelő bútorokat!

A bútorok kiválasztásához az alábbi három szempontot mindenképpen figyelembe kell venned:

  • kiemelten fontos, hogy a pelenkázó biztonságos és kényelmes legyen. A legtöbb baba innen esik le. Stabil megoldás lehet, ha kisággyal kombinált pelenkázót választ a kismama.
  • A másik fontos elem a kiságy. Érdemes szem előtt tartani, hogy ez a bútordarab évekig fogja kiszolgálni a picit, ezért is javasoljuk, hogy egy strapabíró modellt válasz.
  • Igaz, hogy most ismét divat a bölcső és a mózeskosár, de ha hosszabb távra tervezel, jobb egy rácsos kiságy.
Érdemes kisággyal kombinált pelenkázót választani Forrás: cilek.hu

Mire figyelj a kiságynál?

Elsősorban a rácsok távolságára. Itt azt javasoljuk, hogy maximum 12 cm-es táv legyen két rács között, különben beszorulhat a pici feje. A másik fontos szempont a kiságy (és a többi bababútor) festése. Oda kell figyelni arra, hogy ne tartalmazzon mérgező anyagokat, hiszen a kicsi megrágcsálhatja. Tehát a választásnál nem csak a méretekre kell nagyon alaposan odafigyelned, hanem a termékek minőségre is. Ha jól választasz, akár 2-3 gyerkőc is felcseperedhet egyetlen bababútor szettel!

Ha még nem tudod, hogyan kezdd el berendezni a babaszobát, töltsd le ingyenesen a Gyerekszoba tervező interaktív munkafüzetet. Hasznos tanácsokkal, inspirációkkal, költség- és látványtervezővel segít, hogy kisbabád igazán barátságos kuckóban cseperedhessen fel!

7 pénztárcabarát ötlet, amivel feldobhatod a gyerekszobát http://www.life.hu/otthon/20180214-penztarcabarat-otletek-amikkel-feldobhatod-a-gyerekszobat.htmlA dekoráció az otthon szíve és lelke. Ezek a tárgyak tükrözik az ottélők egyéniségét, azért vannak ott, mert pozitív érzelmek kötődnek hozzájuk, lehetnek akár igazán személyesek is. A gyerekszobában a dekoráció különösen fontos, hiszen jót tesz a fejlődő agynak, ha sokféle forma és szín veszi körül, és természetesen az első családi emlékek is szívmelengető dekorelemmé válhatnak. Otthon--Rendezd be otthonod a csillagjegyed szerint 4.rész - Skorpió, Nyilas, Bakhttp://www.life.hu/otthon/20180213-lakberendezes-a-csillagjegyed-horoszkopod-szerint-skorpio-nyilas-bak.htmlEz a negyedik hét, hogy a csillagjegyekkel, mint lakberendezési útmutatókkal foglalkozunk. Eljött az ideje, hogy az utolsó három is sorra kerüljön. Nézd meg, melyik kedveli a klasszikus, melyik a minimalista vonalat, és vajon kinek érdemes pasztellrózsaszín festéket vennie. OtthonOrigoMindenki ide vágyna a szerelmével - A japán úszóhotelhttp://www.life.hu/otthon/20180212-mindenki-ide-vagyna-a-szerelmevel-a-japan-uszohotel-luxushotel.htmlSokan döntenek úgy, hogy a Valentin-napot egy hosszú hétvégével ünneplik meg. A hotelek ilyenkor számos romantikus programmal kedveskednek a vendégeik számára, melyek különböző kényeztető szolgáltatást foglalnak magukban. Ám van egy olyan szálloda, mely különbözik az összes eddig ismerttől; a hotelek kényelmét és a luxus hajók élményét ötvözték benne. OtthonOrigoRendezd be otthonod a csillagjegyed szerint 3.rész - Oroszlán, Szűz, Mérleghttp://www.life.hu/otthon/20180206-csillagjegyek-horoszkop-szerinti-lakberendezesi-otletek-oroszlan-szuz-merleg.htmlÉrdekes, hogy a horoszkóp, milyen mértékben képes meghatározni azt, hogy hol érezzük igazán otthonosan magunkat. A lakberendezési szokásaikat illetően immár 6 csillagjegyet elemeztünk ki, most következzen újabb három. OtthonOrigoTranszferálás üvegre, avagy matricakészítés házilaghttp://www.life.hu/otthon/20180206-matricakeszites-hazilag-transzferalas-uvegre.htmlMúlt héten elárultuk, hogy miért a transzferálás az egyik kedvenc kézműves technikánk, és bemutattuk, hogy működik ez fa és textil alapon. Mivel az üveg transzferálása más fogásokat igényel, ennek most külön cikket szentelünk. Kreatívkodásra fel! OtthonOrigoRendezd be otthonod a csillagjegyed szerint 2.rész - Bika, Ikrek, Rákhttp://www.life.hu/otthon/20180131-lakberendezes-a-csillagjegyed-szerint-bika-ikrek-rak.htmlA horoszkóp nem csak a munkádban és a szociális kapcsolataidban határozza meg a viselkedésedet, de otthonod berendezésében is meghatározó erőt képvisel. Korábban már megmutattuk, hogy milyen lakberendezési elvekre érdemes odafigyelnie a Vízöntőnek, a Halaknak és a Kosnak. Most következzen újabb három csillagjegy. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.