5 stúdiólakás design, avagy így rendezd be a kicsi, egyterű otthonodat

kicsi design otthon belsőépítészet lakberendezés stúdiólakás lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elsőként érdemes tisztázni, hogy mit is takar a stúdiólakás. Ez az elnevezés lényegében a kicsi alapterületű, egyszobás – sok esetben galériás – lakásokat jelöli. Ezek berendezése nem egyszerű, hiszen rengeteg funkciónak kell megfelelnie a zsúfoltság érzete nélkül.

Két lehetőség közül választhatsz. Az egyik, hogy meghatározol egy stílust, melyet végig viszel az egész lakáson. A másik, hogy az egyes funkcionális területeken belül más és más téma szerint haladsz, ez azonban komoly összehangolást igényel, mivel a design ekkor is egyfajta egységességet kell, hogy képviseljen. A következőkben 5 különböző stúdiólakást mutatunk be, melyeket a Home Designinggyűjtött össze. Mindegyik otthon különböző technikákat és stílusokat vonultat fel. Nézd meg őket és inspirálódj!

Az YØ DEZEEN első stúdiólakása a modern monokromatikusdesign mintapéldája, letisztult és igen helytakarékos megoldásokkal bír. A lakóterek közötti megosztás a tematikus dekoráció és a beépített falak kombinációjával jön létre.

Forrás: yodezeen.com

Forrás: yodezeen.com

Forrás: yodezeen.com

Forrás: yodezeen.com

A Lugerin építészei a falak textúrájával játszottak, így hozva létre a különálló egységeket. Az 56 négyzetméteres lakásban a fa, a tégla, a beton és a különböző textíliák modern és eklektikus hangulatot teremtenek.

Forrás: Lugerin Architects

Forrás: Lugerin Architects

Forrás: Lugerin Architects

Forrás: Lugerin Architects

Henrique Kobylko belsőépítész az előzőekhez képest bátrabban bánt a színekkel és a formákkal is. Ebben a lakásban nincsenek belső falak és térelválasztók, így semmi sem töri meg a teret. Egy egységes és hullámzó tér érzetét kelti, mely tágas és világos.

Forrás: Henrique Kobylko

Forrás: Henrique Kobylko

Forrás: Henrique Kobylko

A hagyományos érézkenység és a modern desing hatása keveredik ebben a Rosca Vadim tervező által megálmodott lakásban. A faburkolatú elválasztó nem csupán funkcionális és esztétikai szerepet tölt be, extra tároló helyet is biztosít, mely egy kis lakásban nélkülözhetetlen.

Forrás: behance.net/RWArchiland
Forrás: behance.net/RWArchiland

A korábbi stúdiólakásoktól teljesen eltérő megközelítést alkalmazott a Studio.O. csapata. A lakótér rendkívül modern hatású anyagokkal és feltűnő geometriai témákkal büszkélkedhet. Az erős kontrasztok fontos szerepet játszottak a tervezésben. A végeredmény egy rendkívül elegáns otthon lett.

Forrás: studioorganic.pl

Forrás: studioorganic.pl

Forrás: studioorganic.pl

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.