Így teremts otthon strandhangulatot!

Forrás: Shutterstock -
medence bauhaus2018 strand kert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyáron, amikor a forróság szinte már elviselhetetlen, az ember két helyre vágyik: egy megfelelően légkondicionált szobába vagy a vízbe. A nagy melegben a legjobb, ha egy tópartján töltöd az idődet, ám ekkor szabadságra van szükséged, vagy a megmártózásra maradnak a hétvégék. Akkor azonban, ha van kerted, remek lehetőség áll előtted, melyet kár lenne nem kihasználnod.

A kertedet akár strandként is használhatod

Gyerekkorodban te is biztosan imádtad, amikor egymást slaggal locsoltátok, vagy a bébimedencéből ki-be ugrálva és sikongatva fogócskáztatok. Nos, ezt az élményt nem kell elengedned, megadhatod a felnőttkori önmagad és akár gyermekeid számára is. Persze kissé felturbózva. Nem kell azonban egyből ásót ragadnod, és a kertet felásva elkezdened kialakítani a kiépített medence helyét.

Egy felfújható medence beszerzésével strandhangulatot teremthetsz a kertben gyermeked számára Forrás: Shutterstock

A legegyszerűbb megoldás egy felfújható medence, melyből kifejezetten nagyot, családi méretűt is lehet kapni. Ebben mindenki kényelmesen elfér, a jobb minőségű anyaga is erősebb elődeinél, így kevesebb az esélye, hogy egy-egy kisgyerekes pancsolás esetén kilyukad. Mobil, így bármikor áthelyezhető a kert egyik végéből a másikba, sőt, leengedve pikkpakk utazásra kész, és így a nyaralóban is remek szolgálatot tehet.

Természetesen a medencék között találsz más típusúakat is: ha igazán tartós, és több nyáron át biztosan használható medencét szeretnél, válassz a fémvázasak közül, melyek esetén keresd a nagy szakítószilárdságú PVC-szövetűt. Többek közt ez garantálja ugyanis, hogy hosszú ideig tudd használni. Az ilyen típusú medencék összeszerelése gyors és egyszerű, szűrős vízforgatójuknak köszönhetően nem kell folyton leereszteni őket, és új vizet engedni. A klasszikus kerek formájú adja meg leginkább az otthoni nosztalgikus medencés hangulatot, általában ennek a legkönnyebb helyet találni a kertben.

A nagyobb gyerkőcök és a felnőttek azonban a vízben pancsolásnál többre vágynak. Lehessen úszómatracon napozni, miközben lebegsz a víz tetején, vagy akár vízipisztolycsatát vívni, netán még pár hosszt is úszni. A megfelelő méretű kertben, ez sem lehetetlen. Reális áron, már egy négy méterszer kétméteres medencét is kapsz, ami sok nyáron át ki fog szolgálni.

Ha az egész család pancsolna, válassz több nyáron át biztosan használható, nagy felfújható vagy akár fémvázas medencét Forrás: Shutterstock

Hová tedd a medencét?

Természetesen oda, ahol elfér. Fontos, hogy a talaj alatta el legyen egyengetve, illetve érdemes félárnyékos részt keresni számára. Ha nincs megfelelő fa a kertben, ezt egy megfelelően elhelyezett napernyővel, vagy épp egy mobil pavilonnal is meg tudod oldani.

Használd ki a kertedet, és teremtsd meg a saját kis strandodat otthon, kényelmesen, kedved szerint használna.

A cikket támogatta a BAUHAUS Szakáruházak.

Így alakíts ki veteményeskertet 1 négyzetméteren!http://www.life.hu/otthon/20180515-igy-alakits-ki-vetemenyeskertet-konyhakertet-1-negyzetmeteren.htmlNincs is üdítőbb, mint a saját magad termesztette zöldséget enni, abból készíteni valami finomságot. Ehhez azonban nem kell az egész kertedet beáldoznod, elegendő lehet akár egy 1x1 méteres terület is. Segítünk, hogy a lehető legszuperebb konyhakert birtokosa lehess. OtthonOrigoLegyél Te a kerti partik ásza! A legstílusosabb és legfontosabb grillkellékekhttp://www.life.hu/otthon/20180516-legyel-te-a-kerti-partik-asza-a-legstilusosabb-grillkellekek.htmlKorábban megírtuk a kerti grillezés alapszabályait, most térjünk ki a technikai és design részére is. Hiszen egy szuper kerti partihoz nem elegendő a tudás és az elszántság, megfelelő eszközök és alapanyagok nélkül siker helyett, csak káosz és tragédia fogja szegélyezni a sütögetést. OtthonOrigo9 elpusztíthatatlan kerti növényhttp://www.life.hu/otthon/20180511-9-elpusztithatatlan-szarazsagturo-kerti-noveny.htmlTavasszal mindenki a kertjében tevékenykedik: rendezgetnek, ültetgetnek. Sokan nagy gonddal nevelgetik gondosan kiválasztott kerti növényeiket, vigyáznak rájuk, megfelelő tápoldatokkal gondozzák őket. Ha te nem erősíted a hobbikertészek táborát, úgy számodra hoztunk pár szuper strapabíró és szinte elpusztíthatatlan kerti növényt. OtthonOrigoA férfiaknak és a szerszámoknak is kell egy privát ház a kertbenhttp://www.life.hu/otthon/20180426-a-ferfiaknak-es-a-szerszamoknak-is-kell-egy-privat-fahaz-kerti-haz.htmlAmikor a kertre gondolunk, magunk előtt látjuk a zöld gyepet, egy grillező sarkot, pár kellemes pihenést ígérő nyugágyat, a merészek pedig még egy medencét is. De valljuk be, hogy a valóságban a kerítés tövében ott hevernek a szerszámok, a terasz nagy részét elfoglalja a fűnyíró, a többi kerti kellékről már nem is beszélve OtthonOrigoA kerti grillezés alapszabályaihttp://www.life.hu/otthon/20180506-a-kerti-grillezes-alapszabalyai-grillsuto-biztonsagos-hasznalata.htmlItt, a tavaszi nyárban rengeteg kerti grillezős képet látni a közösségi médiában. Ám nem mindegy hová teszed a grillsütőt, miként készíted elő a rá kerülő finomságokat. Ebben segítünk, hogy ne torkolljon katasztrófába a kerti sütögetés. OtthonOrigoAz a szép zöld gyep! Így gondozd, hogy szép legyen a füved!http://www.life.hu/otthon/20180426-igy-gondozd-a-fuvet-gyepet-pazsitot-hogy-mindig-szep-zold-legyen.htmlMár évek óta azért küzdesz, hogy szép és dús gyeptakaró fedje a kertedet, de valamiért a szomszédé mindig zöldebb? Ez csak mostanáig volt így! Összeszedtük azokat a praktikákat, melyekkel elérheted a hőn áhított zöldellő kertet. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.