Barlangból kialakított otthon: ez az igazi rusztikus báj

2018.07.17. 20:29

A Nagy-Britanniában található Worcestershire-ben különleges projekt keretein belül helyreállítottak egy 800 éves barlangot, ami most igazi elvonulós, idilli szálláshelyként szolgál. A rusztikus báj szerelmeseinek kifejezetten ajánljuk a meglepő módon rengeteg kényelmi elemet magában foglaló házikót. 

Több mint 70 tonna kőzetet mozgattak meg, és száz ember kétkezi munkájára is szükség volt a homokkőbe vájt ház, a Rockhouse Retreat kialakításához. Egy barlangházhoz képest a belső tér kialakítása meglehetősen extra lett, és megannyi kényelmi szempontot is figyelembe vettek. A rusztikus stílust 21. századi berendezéssel ötvözték.

Több mint 70 tonna kőzetet mozgattak meg a homokkőbe vájt ház kialakításáhozForrás: NORTHFOTO/The Rockhouse Retreat

A fürdőszobában például padlófűtés van, a hálószoba rendkívül tágas, és az ágy méretét sem aprózták el. A hálóban kialakítottak egy kandallót is a romantikus életérzés kedvéért, de a nappaliból sem hiányzik a tűzrakóhely. A konyha teljesen felszerelt, sütővel, indukciós főzőlappal látták el. Étkezőként az óriási teraszt is lehet használni, ahol egy kemence is található, ha valaki esetleg kinti sütésre adná a fejét. 

A romantikus lak nem csak belülről lenyűgöző, kívülről is megkapó, igazi természetközeli, idilli háznak látszik, nem beszélve a környezetről, ami szintén lélegzetelállító. A magántulajdonban lévő három hektáros erdős terület csodálatos természeti szépségekkel bír. Sétáló távolságra van a háztól a történelmi, folyóparti Bewdley városa, az ősi Wyre erdő, a Severn völgyi vasút, a West Midlands Safari Park, így aktív kikapcsolódásra is alkalmas a házikó, amennyiben a 70 ezer forintos napi díjat nem sokalljuk érte.

Egyébként hazánkban is van hasonló szálláshely Sirokon, a Sirocave barlang apartman. Az apartmanok 300 éves barlangokból lettek kialakítva, de a kényelmi szempontok természetesen itt is nagy hangsúlyt kaptak.

Nézd meg a galériánkat:

Forrás: NORTHFOTO/The Rockhouse Retreat
lakásbarlangrusztikus stílus