Már keresik az albérletet az egyetemisták, hamarosan jönnek a ponthatárok

2018.07.17. 15:30

Jövő héten tudják meg a frissen érettségizettek, hogy melyik felsőoktatási intézményben tanulhatnak tovább. Bár a ponthatárokat még nem tudják, máris keresik az albérleteket. Sietni nem érdemes, de nem árt a megfontoltság. 

Előző hónaphoz képest 15-20 százalékkal nőtt a kereslet az albéletek iránt, hiszen jövő héten, július 25-én kiderülnek a felsőoktatási ponthatárok. A Mokkában Balogh Lászlót, egy ingatlanportál gazdasági szakértőjét kérdezték. 

A szakérrtő szerint már nézelődnek a leendő egyetemisták, ám nem érdemes kapkodni. "Az látszik, hogy a kínálat folyamatosan nő. Nem biztos, hogy rögtön el kell keserednie annak, akinek július 30-án még nincs albérleti szerződés a zsebében. Érdemes áttekinteni a kínálatot, hiszen ilyenkor rohamosan bővül, újabb és újabb ingatlanok kerülnek fel a hirdetési oldalakra" - mondta Balogh László. Hozzátette: nagy különbségek lehetnek akár városon belül is. 

Az egyetemek környékén magasabb árakra lehet számítani, ám ha távolabb megyünk a belvárostól, alacsonyabb árakkal számolhatunk. A fővárosban ilyen például a XVIII., XIX. és a XX. kerület is. Azt is elmondta a szakértő, hogy ugyanolyan igény mutatkozik a bútorozott és a bútorozatlan lakásokra is, ám a bútorozatlan ingatlanok nem sokkal olcsóbbak, mindössze 10-20 ezer forintos különbségekre lehet számítani. 

 

főiskolaalbérletponthatáralbérletdrágulásegyetemfelsőoktatás