Filmek és sorozatok, melyek konyháiba azonnal beleszerettünk

Downton Abbey film inspiráció sorozat konyha lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy jó film a kikapcsolódás mellett, akár még lakberendezési inspirációként is szolgálhat. Sokan vágynak például a Jóbarátok nappalijára, melyet többféle stílusban korábban már bemutattunk. Most azonban a konyhákra fókuszáltunk, és összeszedtük azokat, melyeket akár Te is megvalósíthatsz otthonodban.

Egy retro konyha átalakítása

Ez a hagyományos farmház sem úszta meg száraz bőrrel a 70-es éveket. A retro – mely időről időre újra térhódításba kezd - szépen beépült a konyhába, mely az évtizedek múlásával szinte semmit se változott. Ez az állandóság pedig szépen lassan elavulttá tette. Megmutatjuk, miként újult meg.

A Holiday című romantikus vígjátékban két összetört szívű nő különös döntésre szánja el magát. Egy „vakáció" erejéig, otthont cserélnek. Iris (Kate Winslet) londoni konyhája egy vidéki stílusú kis ékszerdoboz. A baba kék konyhaszekrény és a hasonló árnyalatú vintage porcelánok igazi nőies keretet adnak a helyiségnek. A kandalló csak fokozza a régies stílust, melyet remekül megtámogat a fa étkező és a csillár.

Iris (Kate Winslet) londoni konyhája egy vidéki stílusú kis ékszerdoboz Forrás: James Radin

Amanda (Cameron Diaz) Los Angeles-i konyhája tökéletes ellentéte Irisének. Az első benyomásunk megtévesztő lehet - modern, praktikus, kissé rideg -, hiszen a részletek, az apró kiegészítők lágyítják az összhatást.

Amanda (Cameron Diaz) Los Angeles-i konyhája modern és praktikus Forrás: James Radin

A Julie & Julia - Két nő, egy recept című film középpontjában a főzés áll, ennek megfelelően pedig egy igen praktikus és jól felszerelt konyhát láthatunk. Ám ez nem csupán az alkotók fantáziájának szüleménye. A filmben megjelenő szakácskönyv szerző, Julia Child létező személy, a készítők pedig az ő cambridge-i konyháját vették alapul. Ez a helyiség minden porcikájában a kulináris élvezeteket szolgálja, egyszerűen imádnivaló.

A film készítői Julia Child cambridge-i konyháját vették alapul Forrás: Columbia Pictures Industries

A Modern család – mely itthon is méltán népszerű amerikai sorozat – otthonai közül az összes megérné a bemutatást, de mi mégis Gloria és Jay konyháját emelnénk ki. Elegáns, letisztult, nem mellékesen pedig modern. A rozsdamentes acél felszerelések mellett, a zebramintás bárszékek szuper játékosságot csempésznek a térbe.

Gloria (Sofia Vergara) és Jay (Ed O'Neill) konyhája elegáns, letisztult és modern Forrás: Ron Tom/ABC American Broadcasting Companies

A Downton Abbey sorozatból ismert konyha nem csupán a főzés színtere. A személyzet ideje nagy részét itt tölti, ennél fogva a cselekmények középpontjában áll. A rusztikus stílusú, meleg, mégis visszafogott színekkel és fényekkel játszó konyhán szinte érezni a történelmet.

A Downton Abbey sorozat rusztikus stílusú konyháján szinte érezni a történelmet Forrás: Joss Barratt/Carnival Films

A Mr.&Mrs. Smith film ultra-modern konyhája, kissé túlmutat a főzés élvezetén – lásd a kemencébe rejtett fegyverarzenált. Ám, ha csak a hagyományos funkcióját nézzük, tökéletesen felszerelt és kényelmes. A csempézett falak és munkalapok nem csupán egyedi megjelenést kölcsönöznek ennek a bérgyilkos-konyhának, de elegáns csillogást is, mely szexivé teszi.

Mrs. Smith (Angelina Jolie) ultramodern konyhája tökéletesen felszerelt és kényelmes Forrás: Twentieth Century Fox

A Gone Girl (Holtodiglan) konyhája a modern és a klasszikus dizájn stílusát ötvözi, igen kifinomult arányossággal. Már-már túl precíz, túl tökéletes. Természetes a filmet nézve, megtaláljuk ennek mélyebb jelentését, értelmét.

A Holtodiglan konyhája a modern és a klasszikus dizájn stílusát ötvözi Forrás: Merrick Morton
Így nézne ki a valóságban a Simpson család nappalijahttp://www.life.hu/otthon/20180711-igy-nezne-ki-a-valosagban-a-simpsons-csalad-nappalija-amerikai-rajzfilm-sorozat.htmlKevesen vannak azok, akiknek Homer és Marge neve hallatán, ne ugrana be a sárga bőrű amerikai rajzolt család, akik három gyermekükkel élik hétköznapjaikat. Most lehetőséged nyílik arra, hogy a HomeAdvisor és a NeoMam Studio jóvoltából megnézd, miként festene a nem épp álom nappalijuk - rózsaszín fal, lila bútorok –, ha a valóságban is létezne, méghozzá többféle stílusban. OtthonOrigoVicces és különleges konyhai kiegészítőkhttp://www.life.hu/otthon/20180725-vicces-es-kulonleges-konyhai-kiegeszitok-eszkozok.htmlA konyhában vannak, akik a hobbit látják, mások a művészetet, de a legtöbben csupán a mindennapi munkát. Ennek azonban vége! Olyan szuper konyhai eszközöket mutatunk, melyek a főzésben, tisztításban és tálalásban egyaránt segítenek, miközben még jobb kedvre is derítenek. OtthonOrigoA fekete szexi, még ha konyháról is van szó: képekhttp://www.life.hu/otthon/20180709-a-fekete-szin-szexi-meg-ha-konyharol-is-van-szo.htmlA konyhát imádjuk a fehér és világos színek pompájában, hiszen a tisztaságot tükrözi. Vannak azonban merészebbek, melyekben a rejtélyesség mellett megjelenik az elegancia és a szexiség is. Nézzük hát a csodás fekete alapú konyhákat. OtthonOrigoLegyen a konyhádban végre rend! – Ötletek a praktikus tárolás jegyébenhttp://www.life.hu/otthon/20180525-legyen-a-konyhadban-rend-otletek-a-praktikus-tarolas-jegyeben.htmlA praktikusság és a helytakarékosság elsőszámú szempont egy konyha esetén, mi pedig remek ötleteket hoztunk, hogy ezt könnyedén, átalakítás nélkül elérhesd. Nem számít, mekkora a konyhád, vagy mennyi hely van benne, ezekkel az ötletekkel tágasabb és élhetőbb lesz. OtthonOrigoSzivárványos könyvespolc, az unikornis jegyébenhttp://www.life.hu/otthon/20180725-szivarvany-szinu-konyvespolc-az-unikornis-jegyeben.htmlAz unikornisok világa egyszerűen megállíthatatlan, és ez alól a lakberendezés sem képez kivételt. A szivárványszínekben pompázó lakás azonban nem minden otthonnak és benne lakónak áll jól. Mit tehetsz tehát, ha szeretnél némi vidámságot csempészni a lakásodba, de nem akarod, hogy túl tarka legyen? Rendezd át a könyvespolcodat! OtthonOrigoAkikkel képtelenség együtt élni; a 10 legrosszabb lakótárshttp://www.life.hu/otthon/20180713-a-10-legrosszabb-lakotars.htmlJó lakótársat nagyon nehéz találni, ami nem csoda. Amikor két ember összeköltözik, gyakran még párok, barátok esetén is sok a súrlódási pont, melyek vitákat, ellenkezéseket szülhetnek. Amikor nem is ketten, hanem többen éltek együtt, ezek száma hatványozódik. Ezek többségét a realitás talaján maradó házirenddel el lehet simítani, de léteznek olyan idegesítő lakótársak, akikkel egyszerűen lehetetlen békében együtt élni. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.