Házi praktikák: így tartsd távol a poloskákat

Forrás: Wikipedia/Yerpo -
otthon rovar poloska házi praktika lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lassan indul az idei poloska-invázió. Nézzük, milyen házi praktikák léteznek arra, hogy a nem kívánatos rovarokat otthonunkon kívül tartsuk.

Szúnyogháló

A poloskákat vonzza a lámpafény, így ha este, sötétedés után nyitva tartjuk az ablakot, a lakásban pedig felkapcsoljuk a villanyt, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy legalább egy-kettő példány berepül hozzánk. Ennek kivédésére a legegyszerűbb megoldás, ha szúnyoghálót teszünk az ablakunkra.

Fokhagyma

Sokszor hiába a szúnyogháló, a poloskák a legapróbb réseken is képekesek bejutni a lakásba. Bizonyos szagokat azonban nem tűrnek a rovarok: ilyen például a fokhagyma. Csak oldjuk fel vízzel a fokhagymaport és az így kapott oldatot kenjük az ablakkeretre és a párkányra. Ez a szag képes őket távol tartani.

Senki nem szereti, ha poloska repül a lakásába Forrás: Wikipedia/Yerpo

Menta

Míg egyesek a fokhagymára, mások a sokkal kellemesebb illatú mentára esküsznek. Ezzel is hasonlóképp kell eljárnunk: mentaolajat vagy őrölt mentalevelet kell vízben feloldani és ezt kenni azokra a helyekre, ahol bebújhatnak a poloskák.

Szódabikarbóna és ecet

Ha az előbbi megoldások valamiért mégsem válnának be, érdemes kísérletezni a víz, szódabikarbóna, ecet kombóval. Utóbbiból egy-egy evőkanállal kell belekeverni a langyos vízbe és ezzel bekenni a nyílászárók széleit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.