Egy elismert street art művész, aki leszámol az üres házfalakkal

2018.08.31. 14:00

A tömb- és panelházak oldala mindig is mostohagyermekként funkcionált a városkép szemében. Ott voltak, de semmilyen módon sem lehetett őket kihasználni. Mára azonban egyre több utcai és hivatásos művész veszi kezébe ezeket a szinte felajánlkozó falfelületeket.

Itthon még csak elvétve találunk olyan házakat, melyek oldala egyfajta festményként nyújt vizuális élményt a járókelők számára, de külföldön ez már egyre elfogadottabb és gyakoribb jelenség.

Az indonéz származású művész, aki WD (Wild Darwing) néven ismert, tíz éve él és tevékenykedik Athénban. A murális képzőművészeti ág - azaz közvetlenül a falfelületre történő díszítés - jeles képviselőjeként hihetetlen festményekkel örvendezteti meg a görög város lakóit. Alkotásai nem csupán a megszólalásig realisztikusak, de egyik másik térhatása is szembeötlő.

Immár 18 éve fest különböző falfelületekre, témái közt gyakran szerepelnek aktuálpolitikai, gazdasági és társadalmi kérdések. Számos kiállításon és művészeti fesztiválon vett már részt, valamint több neves street art kiadó könyvébe is bekerült már munkáival.

Nézd meg pár munkáját: a képre kattintva éred el a galériát!

Forrás: Instagram/wd_wilddrawing

 

panelvárosképházfalfestményházfalstreet artművész