Ételek, amiket soha ne tegyél mélyhűtőbe

2018.11.11. 09:00

Gondoltad volna, hogy hibát követsz el akkor, amikor bizonyos ételeket a mélyhűtőbe teszel? Nem minden élelmiszernek tesz jót ugyanis, ha jégre tesszük. Nézzük, melyek ezek!

Tej és joghurt 

A tejtermékek fagyasztás után is fogyaszthatóak maradnak, ugyanakkor állaguk már nem lesz olyan, mint eredetileg volt: zavarossá, darabossá válhatnak. 

Burgonya 

A burgonya állaga fagyasztás után, kiolvasztva kásás és puha lesz. 

Olajban sült étel 

Az olajban sült ételeket sem érdemes mélyhűtőbe tenni, ugyanis elveszítik frissességüket és puhává válnak.

Nem minden élelmiszert szabad mélyhűtőbe tenniForrás: Shutterstock

Tojás 

Ha mindenképp le akarod fagyasztani, ne héjastól tedd, mert a héja így megreped. Inkább törd fel, és légmentesen záródó dobozba tedd. 

Tészta, rizs 

A tészta és a rizs ehetőek maradnak fagyasztás után is, ugyanakkor állaguk nem lesz túlságosan gusztusos - írja a Bors.

élelmiszerfagyasztóládákételekmélyhűtő