mosogatógép tisztítása porszívó takarítás wc kefe fetőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy idő után rutinná válhat a takarítás, ám éppen ilyenkor vagyunk hajlamosak hibát elkövetni. Ezek pedig fertőzéshez vezethetnek. 

Ha nem szakképzett személyzetnek adjuk ki a ház takarítását, magunk végezzük a rutinná vált teendőket. Ám időspórolás vagy a lustaság miatt sok lépést kihagyunk, ezzel pedig hibát követünk el. Mutatjuk, melyek a leggyakoribb hibák, amelyek akár fertőzéshez is vezethetnek.

1. Tollseprű használata

Bár sokan azt hiszik, hogy a tollseprű magában tartja a porszemcséket, a legtöbb esetben ez nem igaz. Felkavarja a port, majd a lakás más pontjaira is átvisszük őket.

Ott is baktériumok vannak, ahol nem is gondolnánk Forrás: Shutterstock

2. Törlőkendő használata

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy ugyanazt a törlőkendőt használják a lakás minden pontján. Ám így számos baktériumot viszünk át a lakás egyik pontjáról a másikra. Használjunk a lakás minden helyiségében más kendőt.

3. A mosogatógép helyes használata

Ha a mosogatógépbe tesszük a kisebb konyhai eszközöket, mint például a fokhagymanyomó vagy sajtreszelő, nem biztos, hogy teljesen tiszták lesznek. Apróbb réseik nem megfelelően tisztulnak meg, a kis szennyeződések pedig megpenészedhetnek, és a következő használatkor az ételbe kerülnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.