Elhagyott helyek - Japán hotel fekete homokú tengerparttal

2018.11.18. 15:00

Az 1960-as években a japánok úgy döntöttek, megalkotják a saját hawaii üdülőhelyüket – mivel a lakosság nem igen tudott más országokba utazni. A Fülöp-tenger szubtrópusi éghajlata ehhez tökéletesen meg is felelt, az Izu-szigeteken pedig megkezdődtek az óriási idegenforgalmi beruházások.

Tokiótól mintegy 300 kilométerre, egy vulkanikus szigeten felépült a Hachijo Royal Hotel, amely egy időben Japán legnagyobb szállodája volt. Francia barokk stílusban épült, kertjében díszes szökőkutak és görög gipszszobrok álltak. Ez a luxus vonzotta Japán bővülő középosztályát, és egy ideig nagyon sikeresen működött. Ez annak ellenére volt így, hogy a területen strandok nem voltak, a tengerpart csak a búvárkodásnak kedvezett.

Hachijo Royal HotelForrás: deadinside.eu

A következő évtizedekben a dolgok azonban megváltoztak, a japán turisták már könnyebben el tudtak jutni más országokba is, ami érthetően a luxusért rajongó réteg számára vonzóbbnak tűnt a helyi üdülőknél. A szálloda többször megváltoztatta a nevét, az utolsó - mielőtt 2006-ban végleg bezárt - a Hachijo Oriental Resort volt. Azóta a trópusi hőség és a sós víz egyaránt hozzájárul az elhagyott szálloda gyors amortizálódásához.

A szobák többségébe beférkőzött a sziget élővilága, de akad pár, amelyben akár aludni is lehetne, méghozzá kényelmesen.

Kattints a képre, és nézd meg a galériánkat:

Forrás: deadinside.eu
Japánszállodahotelelhagyott helyekvulkanikus szigetfekete homokHachijo Royal Hotel