50 ezer forintot is fizethet az, aki felsózza a járdát

2018.11.21. 16:30

Beköszöntött a hideg idő, az ország több részén havazott már. Érdemes figyelni annak, akinek családi háza van, hiszen bírságot is fizethet, ha nem megfelelően teszi biztonságossá a háza előtt található járdát. 

Akinek családi háza van, annak nyilvánvaló, hogy a havat neki kell eltakarítania előle, így téve biztonságossá a járdát. Ám a társasházak esetében ez bonyolultabb, tévhit, hogy a havat a közös képviselőnek el eltakarítania. A lakóknak érdemes tehát megállapodniuk a takarításról, mert probléma esetén a felelősség a tulajdonosokat terheli. 

Forrás: MTI/Komka Péter

A Pénzcentrum cikke szerint a házak előtt csúszásmentesítésért is komoly bírságot fizethetünk. Az, aki sóval végzi ezt, akár 50 ezer forintos bírságra is számíthat. A célnak jobban megfelel és környezetbarátabb is a homok, a sóder, a természetesen lebomló faforgács vagy fahamu, a nádfonat és a több nemzeti parkban is sikeresen alkalmazott gránitkő-zúzalék. 

A cikk felhívja a figyelmet arra is, hogy az áruházak már felkészültek a havas időre, ám a szükséges eszközök ára 5-10 százalékkal drágulhat. Így aki nem találja a tavalyi hólapátot, gyorsan szerezze be. 

családi házidőjáráshavazásbírságotthonsózás