50 ezer forintot is fizethet az, aki felsózza a járdát

Forrás: MTI/Komka Péter -
sózás havazás otthon időjárás bírság családi ház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Beköszöntött a hideg idő, az ország több részén havazott már. Érdemes figyelni annak, akinek családi háza van, hiszen bírságot is fizethet, ha nem megfelelően teszi biztonságossá a háza előtt található járdát. 

Akinek családi háza van, annak nyilvánvaló, hogy a havat neki kell eltakarítania előle, így téve biztonságossá a járdát. Ám a társasházak esetében ez bonyolultabb, tévhit, hogy a havat a közös képviselőnek el eltakarítania. A lakóknak érdemes tehát megállapodniuk a takarításról, mert probléma esetén a felelősség a tulajdonosokat terheli.

Forrás: MTI/Komka Péter

A Pénzcentrum cikke szerint a házak előtt csúszásmentesítésért is komoly bírságot fizethetünk. Az, aki sóval végzi ezt, akár 50 ezer forintos bírságra is számíthat. A célnak jobban megfelel és környezetbarátabb is a homok, a sóder, a természetesen lebomló faforgács vagy fahamu, a nádfonat és a több nemzeti parkban is sikeresen alkalmazott gránitkő-zúzalék.

A cikk felhívja a figyelmet arra is, hogy az áruházak már felkészültek a havas időre, ám a szükséges eszközök ára 5-10 százalékkal drágulhat. Így aki nem találja a tavalyi hólapátot, gyorsan szerezze be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.