Szuper karácsonyi ajándékok a konyhaművészet szerelmeseinek

karácsony konyhaművészet konyhai kiegészítők sütés-főzés ajándék szakácskönyv konyha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak, akik egyszerűen imádnak sütni, főzni. Mondhatni az ételköltemények készítésében élik ki a bennük lappangó kreativitást. Számukra érdemes a szenvedélyükkel, hobbijukkal kapcsolatos ajándékot választani karácsonyra, méghozzá valami olyan tárgyat, amelyet ki tudnak használni, de maguknak nem biztos, hogy megvennék.

Korábban már bemutattunk pár igazán bolondos konyhai kiegészítőt, most jöjjenek a komolyabb, de nem túlzóan drámai darabok.

1. Zöldségspirálozó - faszacuccok.hu 2190 Ft, 2. Ceramill Nature fűszerőrlő - kulina.hu 13 520 Ft, 3. Mosoly palacsintasütő - mikonyhank.hu 5555 Ft, 4. Vitamino fűszerolaj-készítő - kika.hu 4699 Ft Forrás: Life.hu

Ám hiába nagymester valaki a konyhában, egy tematikus vagy egyedi szakácskönyvnek mindig örül. Ebből is hoztunk két érdekes darabot.

Iklódi Dóra: Cukormentes örömök

Hidd el, a cukorbetegségben vagy inzulinrezisztenciában szenvedőknek sem kell lemondaniuk a csodás ételek élvezetéről. Ebben a könyvben szebbnél szebb fotókkal illusztrált finomságok receptjeit találod, melyeket azok is bátran tesztelhetnek, akik csupán a cukrot és más finomított élelmiszert szeretnék száműzni az étrendjükből.

Iklódi Dóra, aki maga is IR-es, hetven, többségében hagyományos fogás receptjét gondolta újra a cukormentesség és az egészségtudatosság jegyében. Reggelik, tízóraik és uzsonnák, péksütemények, saláták, főételek és desszertek: egyszerűen és gyorsan összeállítható finomságok könnyen beszerezhető, szezonális alapanyagokból, hogy a rohanó hétköznapokon is saját készítésű, ízletes és egészséges ételekkel kényeztethessük magunkat és családunkat.

A kötet puhaborítós, a receptek tematikusan szerepelnek benne.

Iklódi Dóra: Cukormentes örömök (Boook kiadó) Forrás: Life.hu

Alison Walker: Enni való ajándékok

Kettő az egyben: fogalmazhatnánk így is. Az ebben a kötetben lévő receptek ugyanis nem csupán a konyhatündért és vendégeit örvendezteti majd meg, de kiváló ajándékozási lehetőséggel is kecsegtetnek. Az, aki valóban imád a konyhában tevékenykedni, egész biztos gondolt már arra, hogy a jeles napokra valami finomsággal lepje meg szeretteit.

Találsz benne egészen egyszerű, akár gyerekekkel együtt is elkészíthető recepteket, de az igazi ínyenceket is le tudod majd nyűgözni a segítségével. A szerző, Alison Walker diplomás séf, tekintélyes brit magazinok gasztronómiai rovatainak szerkesztője, számos játékfilm és televíziós produkció food stylist szakértője.

Alison Walker: Enni való ajándékok című könyv (Corvina kiadó) Forrás: Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.