Így szabadulj meg a molylepkéktől

Forrás: Wikipedia -
molylepkék takarítás otthon lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A molylepkék rendkívül kellemetlenek, hiszen amellett, hogy folyton ott repkednek a lámpánk körül, még a ruháinkat is megrágják.

A The Sun azt írja, hogy a molylepkéket a többi rovarhoz hasonlóan vonzza a fény. Alapvetőn a hold fényénél egyenes vonalban repülnek, ám amikor egy ember által kreált fényforrással találják magukat szemben, az nagyon megzavarja őket. Mivel a lámpa fénye fényesebb a holdénál, elvakítja őket, elkezdenek körbe-körbe körözni, mert nem tudják, merre is kell menniük valójában.

No, de miért rágcsálják meg a ruháinkat? Valójában ezt nem ők teszik, hanem a lárváik. Míg lárvaállapotban vannak (2-4 hétig), a nőstény egyedek olyan anyagokat választanak (selyem, gyapjú vagy kasmír), amelyekben van keratin. A pamutruhákat többnyire békén hagyják, állati eredetű szövetekre van szükségük. Ugyanakkor fehérjét is enniük kell, ezt pedig a bőrfelületeken, tollakon és szőr- vagy hajcsomókon is megtalálják.

A molyok a sötét, meleg helyeket kedvelik, szívesen bújnak a sarkokba, fiókokba, így ezeket mindig tartsd tisztán, gyakran törölgess, porszívózz és szellőztess.

A molylepkék sok kellemetlenséget tudnak okozni Forrás: Wikipedia

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.