2018 legszebb és legfélelmetesebb elhagyatott helyei

ország Abházia elhagyott helyek romos Jamaica épület
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mi imádjuk az elhagyatott helyeket, amelyekben a történelem és a társadalmi kultúra lenyomata szinte tapintható. Éppen ezért rendszeresen be is mutatunk ilyen épületeket, városokat, országokat. A következőkben az idei év kedvenceit szedtük egy csokorba.

Abházia, ahol nem járnak turisták

Abházia nem az az ország, ami kedvelt turistacélpont lenne. A legtöbb állam el sem ismerte függetlenségét. Csupán pár éve annak, hogy egyáltalán átléphetik a határait üdülni vágyó „idegenek”, pedig csodás tengerpartjai és felfedeznivaló barlangjai vannak. A tőlünk mindössze 1700 kilométerre fekvő országot James Kerwin képein keresztül mutattuk be:

Abháziának csodás tengerpartjai és felfedeznivaló barlangjai vannak Forrás: jameskerwin.uk

Búvárkodj romos épületek között

Öt olyan tavak és tengerek mélyére süllyedt épületet mutattunk meg, melyek különlegessége megkérdőjelezhetetlen. Jamaica partjainál például egy egész városrész került a tenger mélyére, ami fénykorában még a kalózok kedvenc kikötője volt. De volt itt búvárruhában látogatható börtön és víz alá süllyesztett sztriptízbár is.

Jamaica partjainál egy egész városrész került a tenger mélyére Forrás: learning-history.com

Szellemvárossá vált a New Orleans-i vidámpark

2005-ben a Katrina hurrikán szó szerint lerombolta a város szélén lévő Six Flags New Orleans vidámparkot. Ám ez nem volt elég. A tragikus természeti csapás elvonulása után még közel egy hónapig víz alatt volt, melynek köszönhetően csak rozsdás és véglegesen megrongálódott játékok maradtak hátra.

A Katrina hurrikán után csak rozsdás és véglegesen megrongálódott játékok maradtak hátra Forrás: NORTHFOTO/Jeff Hagerman / mediadrumworld.com/Jeff Hagerman / Mediadrumworld.Com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.