Kiderült, valójában hogyan kellene szeletelni a sajtokat

szeletelés gasztronómia étel sajt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, egészen idáig rosszul szeleteltük a sajtot.

A The Sun azt írja, a különböző típusú sajtokat különböző módon kell szeletelni, így lehet, hogy mindeddig mi is rosszul csináltuk. A lap szerint ha nem megfelelően aprítjuk fel a sajtot, akkor megváltozhat annak textúrája és íze.

A camembert és a brie esetében először el kell negyedelni, majd ezeket a negyedeket félbevágni, hogy nyolc szeletet kapjunk.

Nem mindegy, hogyan szeleteljük a sajtot Forrás: Pinterest

Ezzel szemben a cheddar és a red leicester sajttömböt fentről lefelé kell vágni, majd ezeket vízszintesen szeletelni, hogy kis kockákat kapjunk. Tálaláskor ezekbe szúrjunk egy-egy pálcikát, hogy könnyebb legyen a fogyasztása.

A háromszög formájú sajtokra más módszer vonatkozik. A nagyon vékony részét vágjuk le, majd az egészet hosszában szeleteljük fel. Így mindenki egyforma állagú szeletet kap, hiszen mindegyiknek lesz egy puhább része.

A piramis alakú kecskesajtokat fentről lefelé kell vágni átlósan. A belső és külső részeknek különböző íze van, így fontos, hogy egyformán jusson belőle mindenkinek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.