Tom Kerridge séf elárulta, hogyan kell helyesen használni az alufóliát

2019.01.11. 10:20

Szinte alig találunk olyan háztartást, ahol ne használnának alufóliát. Ám bizonyára kevesek fejében fordul meg, hogy vajon helyesen használjuk-e. Azaz: a fényes fele felfelé vagy lefelé nézzen?

Ha húst sütünk, általában a sütés első fázisában letakarjuk alufóliával, hogy a lehető legpuhább és legszaftosabb legyen. Ám arra csak kevesen gondolunk, hogy vajon jól használjuk-e az alufóliát. 

Tom Kerridge séf egyik műsorában most elárulta, hogy bizony mindig a fényes felének kell az étel felé néznie – írja a Daily Mail. Azért, mert ez a fele veri vissza jobban a hőt, amelyet nyilvánvalóan az elkészítendő ételre szeretnénk irányítani. Ha fordítva tesszük fel, pont az ellenkező hatást érjük el. 

 

Tom KerridgefőzésMichelin-csillagotthonkonyhasütésalufólia